Bermula pertengahan Oktober, keseluruhan siri podcast anugerah The Economist akan tersedia secara eksklusif kepada pelanggan The Economist dan Economist Podcasts+

LONDON, 14 Sept. 2023The Economist mengumumkan hari ini bahawa mereka akan melancarkan Economist Podcasts+, langganan baru untuk membina kejayaan rancangan anugerahnya dan menyokong pertumbuhan masa depan. Langganan akan merangkumi akses eksklusif kepada Boss Class, siri terhad baru mengenai pengurusan; The Weekend Intelligence, edisi Sabtu baru rancangan berita dunia popular The Economist; serta koleksi lengkap podcast mingguan The Economist mengenai perniagaan, sains dan teknologi, China dan politik Amerika.


Economist Podcasts+

“Dengan pendengar podcast kami mengganda dua kali ganda dalam tempoh tiga tahun ke 5 juta pendengar unik bulanan, audio telah menjadi platform paling pesat berkembang dan telah terbukti menjadi cara penting untuk membawa jurnalisme kami kepada khalayak baru dan pelbagai,” kata Bob Cohn, presiden, The Economist. “Kami berpendapat bahawa rancangan dan ciri baru yang merupakan sebahagian daripada Economist Podcasts+ adalah tambahan yang hebat kepada portfolio yang kukuh.”

The Economist sentiasa dikenali dengan laporan global dan analisis mendalamnya,” kata John Prideaux, pengarah eksekutif podcast dan editor AS. “Dalam podcast kami, wartawan kami membantu pendengar memahami berita besar yang membentuk dunia, dari ambisi global Xi Jinping dan masa depan Rusia hingga politik Amerika dan kesan kecerdasan buatan. Podcasting membolehkan kami mengambil banyak kualiti yang menjadikan The Economist istimewa dan membawanya kepada khalayak yang lebih luas. Kami berharap untuk membuat beberapa siri baru yang berambisi untuk Economist Podcasts+.”

Pelancaran pada pertengahan Oktober, perkhidmatan baru ini akan berharga $/£4.90 sebulan atau $/£49 setahun. Pra-pesanan mula dijual hari ini, dan pelanggan yang melanggan antara sekarang dan pelancaran akan menerima diskaun 50% langganan tahunan. Pelanggan semasa The Economist akan menikmati semua manfaat Economist Podcasts+ tanpa kos tambahan. Episod hari biasa program unggulan The Economist, The Intelligence, akan kekal tersedia untuk bukan pelanggan, begitu juga episod sampel rancangan mingguan dan siri podcast terhad.

“Keputusan untuk mewujudkan peringkat langganan untuk podcast adalah hasil logik pendekatan kami terhadap perniagaan merentas digital dan cetak: kami menghasilkan jurnalisme premium untuk pelanggan di seluruh dunia dan menjadikannya tersedia pada harga yang adil,” kata Cohn. “Kami berpendapat podcasting sepatutnya mengikuti model itu, dan kami percaya inisiatif ini akan memungkinkan pelaburan lanjut dalam tawaran audio kami.”

Boss Class, podcast baru yang dibawakan oleh penulis kolum kepimpinan dan pengurusan The Economist, Bartleby, akan menjadi siri terhad asli pertama untuk pelanggan. Andrew Palmer, hos Boss Class, akan membawa sensibiliti jenaka kolum akhbar popular ketika mengambil masa depan pengurusan dengan CEO, ahli antropologi dan pakar tentang segala-galanya dari pengambilan pekerja hingga kerja hibrid.

Pelanggan juga akan mempunyai akses eksklusif kepada The Weekend Intelligence, edisi Sabtu rancangan hal ehwal awam harian The Economist, The Intelligence. Menampilkan penceritaan naratif dan laporan mendalam dari penulis The Economist di seluruh dunia, episod akhir minggu itu, seperti rancangan harian, akan dibawakan oleh Ore Ogunbiyi dan Jason Palmer.

Sejak menghasilkan podcast pertamanya pada tahun 2006, The Economist telah membina portfolio rancangan yang menonjolkan keluasan dan keaslian jurnalisme mereka. Hari ini portfolio tersebut termasuk:

  • The Intelligence, podcast harian mengenai berita global
  • World in Brief, taklimat berita harian yang dikemas kini tiga kali sehari
  • Checks and Balance, podcast mingguan mengenai politik Amerika
  • Money Talks, rancangan mingguan mengenai pasaran, ekonomi dan perniagaan
  • Babbage, podcast mingguan mengenai sains dan teknologi
  • Drum Tower, podcast mingguan mengenai China, dibawakan oleh wartawan di Beijing dan Taipei
  • Editor’s Picks, tiga artikel penting dibaca dengan nyaring dari terbitan terkini
  • The Prince, siri terhad mengenai ambisi pemimpin China, Xi Jinping
  • Next Year in Moscow, siri terhad mengenai masa depan Rusia

The Prince merupakan finalis Anugerah Majalah Kebangsaan 2023 dalam Podcasting dan pemenang Anugerah Pers Hak Asasi Manusia untuk multimedia dan Persatuan Penerbit Asia (SOPA) untuk laporan audio terbaik. Anugerah Podcasting British telah mengiktiraf The Economist untuk Rangkaian Podcast Terbaik; The Intelligence untuk Podcast Hal Ehwal Semasa Terbaik dan Podcast Harian Terbaik, dan Money Talks untuk Podcast Perniagaan Terbaik. Babbage dinamakan Podcast Sains Terbaik oleh Persatuan Penulis Sains British pada tahun 2022.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Economist Podcasts+ dan mendaftar untuk promosi pelanggan perintis 50% diskaun, layari: https://economist.com/podcastsplus.

Mengenai