DENPASAR, Indonesia, 11 Sept. 2023 – The Laguna, a Luxury Collection Resort & Spa, Nusa Dua, Bali merayakan tonggak sejarah 32 tahun yang hebat ketika ia menamatkan transformasi skala penuhnya dengan anggun, penghormatan kepada alam dan budaya Bali asli yang mengelilinginya. Resort ini kini mengalu-alukan tetamu ke bilik, restoran dan kemudahan yang dinaik taraf dengan elemen yang menghargai warisan digabungkan dengan keeleganan moden.

Renovasi mewah untuk Suasana Percutian yang Damai di Bali

Hartanah ini berdiri sebagai ikon bersejarah dan destinasi legendaris, komited untuk memelihara oasis dan pesona kampung Bali sambil mengemas kini interior dengan elemen pelayaran nautikal untuk merangkul kelestarian dan sejarah dalam etos reka bentuknya. Konsep ‘Pelayaran Bali melalui Masa’ menggabungkan keeleganan abadi dengan futurisme visioner, menyatukan tradisi yang disanjungi dengan avant garde.

“The Laguna Bali bukan sekadar destinasi, ia adalah pujian kepada keindahan kehidupan, di mana impian terkembang, dan jiwa mendapat ketenangan,” kata Lucia Liu, Pengurus Besar The Laguna, a Luxury Collection Resort & Spa, Nusa Dua, Bali. “Pembukaan bab baru untuk The Laguna Bali adalah saat yang penting bagi kami, rupa dan suasana resort kami yang diolah semula adalah contoh luar biasa etos reka bentuk jenama, yang bertujuan memberi tetamu pengalaman halus dan autentik yang juga mencerminkan apa yang benar-benar menjadikan sesuatu destinasi unik.”

Terletak dengan indah di tepi pantai yang menakjubkan, The Laguna Bali menawarkan pemandangan Lautan Hindi yang memukau dan mengagumkan tetamu. Sebagai salah satu resort antarabangsa pertama di Nusa Dua, resort ini digambarkan sebagai batu asas keramahan Bali mewah. Resort ini menawarkan 287 bilik, suite, dan vila tetamu yang dipulihkan dengan teliti, semuanya diilhamkan oleh tradisi Bali. Elemen reka bentuk nautikal membangkitkan daya tarikan pelayaran maritim, merangkul semangat eksplorasi dan perjalanan.

Antara ruang yang diubah ialah Lagoon Spa, de Balé Lounge & Bar, dan Restoran Banyubiru. Langkah akhir transformasi termasuk Restoran Arwana, yang menawarkan makan malam tepi pantai yang exquisite dengan pemandangan laut, dan Kulkul Beach House, yang mempamerkan suasana kolam renang bergaya canggih dengan koktail tanda tangan.

The Laguna Bali muncul sebagai permata keeleganan halus, kesaksian kepada kemewahan dan keramahan di Bali.

2024 juga akan menyaksikan tonggak sejarah monumental bagi The Luxury Collection dengan debut yang sangat dinantikan Ta’aktana, a Luxury Collection Resort & Spa, Labuan Bajo, menandakan kemasukan pertama Marriott ke destinasi itu.

Lawati thelagunabali.com.

Foto – https://www.klweek.com/wp-content/uploads/2023/09/05034d30-lux_dpslc_beach_area_top_view.jpg