CHICAGO, 5 Sept. 2023 — The Missner Group dan Realterm dengan sukacitanya mengumumkan kejayaan projek usahasama ketiga mereka, iaitu pembinaan bangunan perindustrian terkini yang terletak di 1032 W 43rd Street di Chicago, Illinois. The Missner Group dan Realterm bertindak sebagai pemaju bangunan perindustrian spekulatif dengan The Missner Group juga berperanan sebagai kontraktor utama.

Memiliki 130,354 kaki persegi infrastruktur moden yang mengagumkan, kemudahan perindustrian kelas-A yang baru dibina ini terletak di atas 7.98 ekar di Chicago Stockyards yang terkenal itu. Bangunan ini menonjolkan penekanan yang disengajakan pada reka bentuk dan fungsi. Antara ciri-ciri menarik termasuk siling tinggi 32 kaki, 26 dok luar, dua pintu masuk kereta, kawasan parkir yang luas dengan 276 petak dan 20 petak trailer khusus.
“Adalah suatu keseronokan bekerjasama dengan rakan-rakan kami di Realterm dalam pembangunan ini,” kata Barry Missner, Ketua Pegawai Eksekutif The Missner Group. “Bukan sahaja projek ini penambahan yang hebat kepada portfolio kami, ia juga mewakili usaha berterusan kami untuk membangunkan bangunan perindustrian spekulatif di pasaran seperti Chicago, yang mempunyai halangan yang tinggi untuk kemasukan.”
Memandangkan lokasinya yang strategik, bangunan baru ini menikmati kesalinghubungan yang sangat baik, difasilitasi oleh kedekatan dengan Lebuhraya Antara Negeri 90/94, Lebuhraya Antara Negeri 55 dan Lebuhraya Antara Negeri 290. Lokasinya di bahagian selatan Chicago juga menawarkan akses kepada tenaga buruh biru yang mahir dan berkemahiran tinggi dalam lingkungan 5 batu, menjadikannya lokasi ideal untuk pergudangan, pengedaran dan pemprosesan. Selain kelebihan strategiknya, 1032 W 43rd Street menawarkan pelbagai insentif cukai dan manfaat unik Zon Perusahaan 2, yang merangkumi potensi insentif seperti pengecualian cukai jualan untuk bahan binaan, pengecualian cukai jualan jentera dan peralatan, serta pengecualian cukai utiliti.
Sebelum siap, 61,000 kaki persegi telah pra-disewa oleh Atom Banana, pengedar buah-buahan yang berpangkalan di Illinois, untuk kegunaan sebagai ruang pejabat dan pergudangan. The Missner Group juga akan menyiapkan penambahbaikan penyewa untuk ruang ini dan bercadang untuk memulakan pembinaan pada suku keempat 2023.
Dengan 69,254 kaki persegi ruang masih tersedia, kemudahan ini boleh dibahagikan kepada ruang yang lebih kecil yang memenuhi keperluan 21,000 kaki persegi.
Ini adalah projek terakhir daripada tiga projek usahasama Realterm dan The Missner Group. Projek yang siap awal pada tahun 2023 termasuk bangunan perindustrian di 1200 145th St, East Chicago, Indiana dan 50 S. Fairbanks St, Addison, Illinois.
“Menyiapkan projek ini dengan rakan kongsi usahasama kami, The Missner Group, menandakan tonggak penting dalam menyempurnakan portfolio tiga projek bersama-sama,” kata Travis Westmoreland, Naib Presiden Pembangunan, Realterm. “Kemudahan perindustrian kelas atas ini mengukuhkan komitmen kami untuk memberikan kecemerlangan dalam setiap aspek kerja kami.”
Bangunan ini mencapai penarafan Energy Star apabila siap. The Missner Group menganugerahkan kos pembinaan sebanyak $2.5 juta kepada perniagaan milik minoriti (MBE) dan tambahan $600,000 dianugerahkan kepada perniagaan milik wanita (WBE) dengan matlamat 50% daripada semua buruh pembinaan di tapak kerja dilakukan oleh penduduk Bandar Chicago.
Pasukan projek The Missner Group terdiri daripada Angelo Christopher-Naib Presiden Pembinaan, Pat Howard– Penyelia Am, Bob Papineau– Pengurus Projek Kanan, Don Hay-Pengurus Projek, dan Larry Whybrew– Penyelia Kanan.
Reka bentuk seni bina disediakan oleh Cornerstone Architects dan kejuruteraan disediakan oleh Spaceco, INC. Larry Goldwasser, Colin Green dan Michelle Maguire dari CBRE berkhidmat sebagai broker.
MENGENAI THE MISSNER GROUP
Ditubuhkan pada tahun 1945, The Missner Group menyediakan perkhidmatan pelaburan, pembangunan, perolehan, dan pembinaan hartanah yang komprehensif dan bersepadu di seluruh Midwest. TMG telah menyiapkan pembinaan melebihi 2 bilion dolar dan lebih 25 juta kaki persegi pembangunan. Selama hampir 80 tahun mereka komited kepada misi dan visi yang sama menjadikan mereka kontraktor am dan pemaju utama di seluruh Midwest.
Mengenai Realterm
Realterm ialah pengurus pelaburan bebas global yang memberi tumpuan kepada industri pengangkutan. Kami memperoleh, membangunkan, membiayai dan menguruskan aset hartanah dan infrastruktur yang berbeza yang melayani rangkaian darat, udara, laut dan rel di seluruh dunia. Realterm kini menguruskan lebih daripada $11 bilion aset.

SUMBER The Missner Group