59 1 THE WHITELEY: AN ICON, REIMAGINED

LONDON, 5 Sept. 2023Hanya beberapa langkah dari Hyde Park, bekas rumah kedai jabatan pertama London sedang menjalani pembaikan bernilai £1 bilion yang akan menghidupkan semula bukan sahaja bangunan Tersenarai Gred II ini, tetapi juga Queensway Parade, mengembalikan semula reputasi kawasan itu dalam kalangan minda global yang cemerlang.


The Whiteley, External Facade

Bakal menjadi alamat kediaman dan hospitaliti terhebat ibu kota, seluruh blok bandar pembangunan semula di Queensway tidak lama lagi akan menempatkan 139 rumah unik – termasuk 14 apartmen berkhidmat Six Senses – dan Hotel Six Senses 109 bilik, yang pertama di UK, bersama koleksi perkhidmatan dan kemudahan yang dipilih dengan teliti.

Dibawa ke kehidupan oleh pengurus pembangunan Finchatton, dengan rakan usaha sama pelaburan bersama MARK dan CC Land, apartmen pertama di mercu tanda bersejarah ini dijangka siap pada akhir 2023.

Pemulihan bangunan bersejarah ini menandakan pertemuan beberapa arkitek dan pemaju yang paling berbakat. Bersama-sama dengan Finchatton, Foster + Partners, sebuah institusi British yang terkenal dengan reputasi kecemerlangan yang tidak tertandingi, telah mereka bentuk pelan induk bangunan yang ditakrifkan oleh seni bina dan muka hadapan Tersenarai Gred II berusia 100 tahun.

Terbukti menjadi aset prestasi terbaik London, jualan luar pelan pada harga pecah rekod kini mencecah £500 juta, membentuk kira-kira 60% kediaman bangunan pada purata £3,600 per kaki persegi – premium 118% melebihi kawasan sekitar Bayswater.

Alex Michelin, pengasas bersama Finchatton, berkata: “Kami menerima lebih dua kali ganda bilangan tinjauan seminngu di The Whiteley berbanding mana-mana skim pembangunan baru lain di London. Ini membuktikan bukan sahaja kualiti produk yang dicipta tetapi juga fokus laser kami terhadap perkhidmatan kelas dunia yang akan diterima oleh penduduk kami. Penduduk kami membeli gaya hidup Six Senses yang disediakan khusus. Kami menerima minat yang amat kuat terutamanya dari Asia, AS dan Eropah.

Sebuah jenama yang terkenal dengan dedikasi terhadap kesejahteraan dan kelestarian, Six Senses London akan menyediakan semua penduduk dengan lebih 60,000 kaki persegi kemudahan termasuk kolam renang 25 meter, studio kesejahteraan canggih, spa dan gim, kelab ahli persendirian – Six Senses Place – bilik permainan kanak-kanak, dewan sukan dan bilik muzik. Hab global baharu, The Whiteley juga akan memperkenalkan 19 penyewa komersial baharu, termasuk restoran yang diketuai oleh bakat kulinari kelas dunia, pawagam, dan pelbagai ruang awam yang boleh diakses sepenuhnya.

The Whiteley membentuk batu asas pemulihan Queensway yang lebih luas bernilai £3 bilion. Rancangan termasuk strategi runcit baharu, peningkatan ruang awam yang ketara, naik taraf stesen Tube dan penghijauan semula, termasuk pintu masuk baharu ke Hyde Park.

Harga bermula dari £1,515,000. Untuk maklumat lanjut, sila layari: www.thewhiteleylondon.com

Untuk butiran dan pertanyaan lanjut sila hubungi:
thewhiteley@luchford.com

Foto – https://www.klweek.com/wp-content/uploads/2023/09/68392d80-the_whiteley_1.jpg