(SeaPRwire) –   Shanghai, China, Jan. 23, 2024 — U Power Limited (Nasdaq: UCAR) (the “Company” atau “U Power”), pembekal perkhidmatan sumber kenderaan dengan visi untuk menjadi pembekal komprehensif penyelesaian tenaga bateri EV di China, hari ini mengumumkan Syarikat telah menerima surat notis (the “Notification Letter”), bertarikh 19 Januari 2024, dari Jabatan Kelayakan Senarai The Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”), menunjukkan ia tidak mematuhi keperluan harga tawaran minimum yang ditetapkan dalam Peraturan Senarai Pasaran Nasdaq untuk kelangsungan senarai di Nasdaq.

Peraturan Senarai Nasdaq 5550(a)(2) memerlukan sekuriti senarai untuk mengekalkan harga tawaran minimum AS$1.00 sesaham, dan Peraturan Senarai Nasdaq 5810(c)(3)(A) menyatakan kegagalan untuk memenuhi keperluan harga tawaran minimum wujud jika kekurangan itu berterusan untuk tempoh 30 hari perniagaan berturut-turut. Berdasarkan harga tawaran penutup saham biasa Syarikat untuk 30 hari perniagaan berturut-turut dari 4 Disember 2023 hingga 18 Januari 2024, Syarikat tidak lagi memenuhi keperluan harga tawaran minimum.

Notification Letter ini tidak memberi kesan kepada senarai Syarikat di Pasaran Modal Nasdaq pada masa ini. Menurut Peraturan Senarai Nasdaq 5810(c)(3)(A), Syarikat telah diberi 180 hari kalendar, atau sehingga 17 Julai 2024 (“Tempoh Pematuhan”), untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Senarai Nasdaq 5550(a)(2). Untuk memulihkan pematuhan, saham biasa Syarikat mesti mempunyai harga tawaran penutup sekurang-kurangnya AS$1.00 untuk tempoh minimum 10 hari perniagaan berturut-turut. Sekiranya pada bila-bila masa semasa Tempoh Pematuhan, harga tawaran penutup sesaham Saham Biasa Syarikat adalah sekurang-kurangnya $1.00 untuk tempoh minimum 10 hari perniagaan berturut-turut, Nasdaq akan memberikan Syarikat pengesahan bertulis tentang pematuhan dan isu itu akan ditutup.

Sekiranya Syarikat tidak memulihkan pematuhan menjelang 17 Julai 2024, Syarikat mungkin layak mendapat masa tambahan untuk memulihkan pematuhan. Untuk layak, Syarikat akan diperlukan untuk memenuhi keperluan senarai berterusan untuk nilai pasaran saham awam dan semua piawaian senarai permulaan lain untuk Pasaran Modal Nasdaq, kecuali keperluan harga tawaran, dan akan perlu memberikan notis bertulis kepada Nasdaq tentang niatnya untuk menyembuhkan kekurangan.

Operasi Syarikat tidak terjejas oleh penerimaan Surat Notifikasi. Syarikat berniat untuk memantau harga tawaran penutup saham biasanya dan mungkin, jika sesuai, mempertimbangkan pelaksanaan pilihan yang tersedia, termasuk tetapi tidak terhad kepada melaksanakan pecahan saham terbalik bagi saham biasa terbitan yang berada, untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum di bawah Peraturan Senarai Pasaran Nasdaq.

Mengenai U Power Limited

U Power Limited ialah pembekal perkhidmatan sumber kenderaan, dengan visi untuk menjadi pemain pasaran EV yang memberi tumpuan terutamanya kepada teknologi menukar bateri berproprietinya, atau teknologi UOTTA, yang merupakan teknologi pintar modular menukar bateri direka untuk menyediakan penyelesaian tenaga bateri komprehensif untuk EV. Sejak operasinya pada 2013, Syarikat telah menubuhkan rangkaian sumber kenderaan di bandar-bandar peringkat bawah China. Syarikat telah membangunkan dua jenis stesen menukar bateri untuk EV yang serasi dan sedang mengoperasikan satu kilang pengeluaran di Bandar Zibo, Wilayah Shandong, China. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: .

Kenyataan Prospektif

Kenyataan pers ini mengandungi “kenyataan prospektif”. Kenyataan prospektif mencerminkan pandangan kami mengenai peristiwa masa depan. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berdasarkan jangkaan Syarikat mengenai peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,” “boleh,” “dijangka,” “mengira,” “berniat,” “menganggarkan,” “berhasrat,” “cadangan,” “berpotensi,” “terus” atau ungkapan serupa. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula secara awam mana-mana kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas berlakunya atau perubahan dalam jangkaan, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi tepat, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada hasil yang dijangkakan dan menggalakkan pelabur mempertimbangkan faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam pendaftaran dan penyataan lain Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

U Power Limited
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.