Poster presentasi meliputi platform Syarikat pada genom AAV sintetik untuk penghantaran gen

Program Simposium Dibentangkan oleh Johnson & Johnson dan California Life Sciences

SAN DIEGO, 11 Sept. 2023 — Visgenx, Inc., sebuah syarikat bioteknologi yang memberi tumpuan kepada membangunkan terapi gen untuk penyakit retina degeneratif, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat telah membentangkan poster mengenai platform genom AAV sintetiknya di Cell and Gene Therapy: Advancing Next Generation Therapies, West Coast Symposium pada 7 Septemberth di Brisbane, California.


Gene Therapies for Degenerative Retinal Diseases (PRNewsfoto/Visgenx)

“Platform genom sintetik kami berpotensi untuk ekspresi transgen yang tahan lama tanpa had muatan….”

“Kami teruja telah dipilih untuk membentangkan platform genom AAV sintetik kami bersama-sama dengan teknologi inovatif lain,” kata Christopher Chavez, Ph.D., VP Penyelidikan & Pembangunan di Visgenx. “Platform genom sintetik kami berpotensi untuk ekspresi transgen yang tahan lama tanpa had muatan dan dengan imunogenisiti yang terhad. Kami percaya ini sangat menjanjikan dalam bidang penghantaran gen non-virus yang luas untuk menangani kebimbangan imunologi, saiz muatan besar, dll, sambil juga mempunyai kegunaan dalam penyuntingan gen dan modulasi gen. “

Poster itu boleh didapati di laman web Syarikat di www.visgenx.com di bawah halaman “Berita”.

MENGENAI VISGENX, INC.

Visgenx, Inc. adalah sebuah syarikat bioteknologi yang memberi tumpuan kepada membangunkan terapi berasaskan gen untuk penyakit retina degeneratif. Produk awal Visgenx ialah VGX-0111, calon terapi gen yang sedang dibangunkan untuk rawatan Degenerasi Macula Berkaitan Usia (AMD) kering. Hampir 200 juta orang di seluruh dunia menghidap AMD kering; ia adalah punca utama kebutaan. VGX-0111 adalah berdasarkan gen ELOVL2, yang diperlukan untuk biosintesis lipid yang diperlukan untuk fungsi dan kelangsungan hidup sel retina. Ekspresi ELVOL2 menurun dengan penuaan yang mungkin merupakan patologi asas AMD kering. VGX-0111 bertujuan untuk memulihkan tahap ekspresi ELOVL2 normal dan dengan itu memperlahankan atau menghentikan kehilangan penglihatan akibat AMD kering. Untuk maklumat lanjut mengenai Visgenx, layari www.visgenx.com.

Kenyataan Prospektif

Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif berkaitan Visgenx, Inc., di bawah perlindungan harbor yang selamat Seksyen 21E Akta Litigasi Sekuriti Swasta 1995, yang tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang diunjurkan. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai potensi VGX-0111 sebagai rawatan untuk AMD Kering serta platform genom sintetik kami. Risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar kami berbeza secara material dan merugikan daripada yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif kami termasuk bahawa terapi tersebut mungkin tidak berkesan dalam merawat AMD Kering. Para pelabur dinasihatkan untuk tidak bergantung secara tidak wajar kepada kenyataan prospektif ini, yang hanya dibuat pada tarikh pelepasan ini dan kami tidak berkewajipan untuk mengemas kini sebarang kenyataan prospektif dalam siaran akhbar ini kecuali diperlukan oleh undang-undang.

© 2023 Visgenx, Inc. Hak Cipta Terpelihara.

Hubungi: William Pedranti
(949) 413-2672

SUMBER Visgenx