(SeaPRwire) –   Singapura, 15 Mei 2024 — Webuy Global Ltd (NASDAQ: WBUY) (“Webuy” atau “Syarikat”) peniaga komuniti e-dagang serantau Asia Tenggara, hari ini mengumumkan pelancaran perniagaan perjalanannya di Indonesia, ketika meluaskan kehadirannya di pasaran pelancongan berkembang pesat Asia Tenggara.

Kelas menengah Indonesia yang berkembang pesat, menurut data dari Bank Dunia, dijangka membentuk 80% daripada populasi menjelang 2045, mewakili pasaran besar dan kurang tersedia yang mempunyai potensi besar untuk usaha perniagaan baharu. Perubahan demografi ini mencipta kohort pengguna baharu yang mencari perkhidmatan dan pengalaman berkualiti tinggi, dengan perjalanan menjadi contoh utama.

Pendekatan unik Webuy, yang bertujuan untuk menyepadukan unsur dalam talian dan luar talian dengan licin, sangat sesuai untuk memenuhi permintaan muncul ini. Sebagai contoh, Program Rujukan Mitra (“Mitra”) Syarikat yang baru dilancarkan menjadikan proses rujukan untuk menghubungi ejen Mitra, yang serupa dengan pemimpin kumpulan Syarikat, lebih mudah, dan memudahkan sambungan licin antara pelancong potensi dan perkhidmatan Webuy. Sekali rujukan dibuat, pasukan penasihat pelancongan khusus Webuy memastikan setiap keperluan pelanggan dipenuhi dan pelanggan mereka menikmati pengalaman perjalanan istimewa yang disesuaikan dengan keutamaan individu mereka. Ejen perjalanan juga mendapat manfaat daripada proses rujukan yang dipermudahkan dan menerima sumber pendapatan tambahan.

Lawatan perjalanan sulung Syarikat, lawatan enam hari empat malam di Korea, mendapat respon sangat positif daripada peserta. Kaji selidik selepas lawatan mendedahkan kepuasan pelanggan 100%, menggarisbawahi kejayaan besar lawatan tersebut.

Vincent Xue Bin, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas Bersama Webuy, berkata: “Saya gembira melihat trajektori positif perkhidmatan perjalanan kami. Kami memanfaatkan momentum perniagaan pakej lawatan yang berjaya di Singapura untuk menembusi lagi pasaran pelancongan berkembang pesat Asia Tenggara. Pasukan penasihat pelancongan dan profesional kami memberikan sokongan cemerlang kepada pelanggan dirujuk, memastikan mereka menerima perkhidmatan cemerlang dan penyelesaian peribadi. Ke depannya, kami akan memanfaatkan momentum untuk terus membangunkan rangkaian komuniti kami dan memberikan nilai pemegang saham mampan.”

Tentang Webuy Global Ltd

Webuy Global Ltd (Nasdaq: WBUY) adalah syarikat berfokus teknologi inovatif dengan matlamat membina jenama runcit dan platform e-dagang paling dipercayai di Asia Tenggara, direka untuk memanfaatkan data demi memberikan pengalaman berpusat komuniti kepada pengguna. Model perniagaan ‘kumpulan beli’ unik Syarikat dijangka merevolusikan amalan membeli tradisional, dengan menawarkan penjimatan kos yang besar kepada pelanggan melalui model pembelian berkesan dan pendekatan berpusat komuniti. Seumpama pembelian kumpulan dan pesanan pukal, pendekatan ini menyederhanakan proses untuk pelanggan, menghapuskan keperluan untuk pembelian pukal individu. Selain itu, model perniagaan Syarikat menyederhankan rantaian bekalan tradisional dengan meminimakan keterlibatan perantara, dengan itu menawarkan model bekalan lebih terus “daripada ladang ke meja”. Visi Syarikat adalah membolehkan sepuluh juta keluarga di Asia Tenggara hidup gaya hidup lebih sihat, berkualiti tinggi.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan berita ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Seksyen 27A Akta Pemulihan Tuntutan Sivil Berkanun Amerika Syarikat 1995. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian semulajadi, dan beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif. Oleh itu, pelabur dinasihatkan untuk tidak menumpukan terlalu banyak keyakinan terhadap mana-mana kenyataan prospektif dalam kenyataan berita ini. Faktor tambahan dibincangkan dalam laporan Syarikat dengan SEC, yang boleh ditinjau di www.sec.gov. Syarikat tidak menanggung obligasi untuk secara awam menyemak semula kenyataan prospektif ini untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan yang timbul selepas tarikh ini.

Hubungan Pelabur

Hubungan Pelabur

Robin Yang, Rakan

ICR, LLC

E-mel: Webuy.IR@icrinc.com

Telefon: +1 (646) 880-9057

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.