(SeaPRwire) –   Kuala Lumpur, 12 Jan 2024 — WiMi Hologram Cloud Inc. (NASDAQ: WIMI) (“WiMi” atau “Syarikat”) penyedia teknologi Augmented Reality (“AR”) Hologram global terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa ia sedang bekerja untuk menggunakan Markov Chain Monte Carlo (MCMC) kepada penyimpanan blockchain. Satu strategi penyimpanan blockchain baru sedang dicadangkan yang mengurangkan maklumat blok di pelbagai nod mengikut algoritma stokastik. Strategi penyimpanan blockchain selamat ini menggunakan MCMC untuk meningkatkan keselamatan penyimpanan data blockchain. Algoritma MCMC mempunyai pelbagai aplikasi dalam bidang pengambilan contoh rawak, anggaran harapan matematik, dan pengiraan integral muktamad. Keselamatan blockchain dibina atas asas kerandoman.

Teras strategi penyimpanan blockchain selamat berasaskan algoritma MCMC adalah menggunakan algoritma MCMC untuk menjana siri nombor rawak, yang digunakan untuk menjana data utama seperti hashes transaksi dalam blockchain. Dengan mengawal penjanaan dan pengedaran nombor rawak, ketakterdugaan dan ketidakramalan hashes yang dijana boleh dipastikan, dengan itu meningkatkan keselamatan blockchain.

Secara khusus, strategi penyimpanan keselamatan blockchain berasaskan algoritma MCMC termasuk prosedur seperti menentukan skop data, membina algoritma MCMC, menjana nombor rawak, pemprosesan enkripsi, dan penyimpanan teragih. Pertama, perlu mendefinisikan skop data yang perlu dilindungi, termasuk data transaksi, data blok, dan maklumat kunci lain. Kemudian membina algoritma MCMC dan memilih algoritma MCMC yang sesuai mengikut ciri-ciri data dan keperluan keselamatan. Algoritma MCMC digunakan untuk menjana siri nombor rawak, yang akan digunakan untuk menjana data kunci dalam blockchain. Data kunci yang dijana dilindungi untuk memastikan kerahsiaan dan integriti data. Data yang dilindungi kemudian disimpan di setiap nod blockchain untuk merealisasikan penyimpanan dan salinan data. Oleh itu, strategi penyimpanan keselamatan blockchain berasaskan algoritma MCMC boleh meningkatkan keselamatan data blockchain dengan berkesan dan mencegah data daripada diubah suai.

Strategi penyimpanan keselamatan blockchain berasaskan algoritma MCMC boleh disesuaikan dan dioptimumkan mengikut keperluan sebenar, dan menyesuaikan keperluan aplikasi dalam pelbagai senario. Dan melalui pemprosesan enkripsi, dan penyimpanan teragih, dan lain-lain kaedah teknikal untuk memastikan kerahsiaan dan integriti data, supaya data tidak dibocorkan dalam proses penghantaran dan penyimpanan. Ini secara besar-besaran meningkatkan keselamatan dan integriti data, memberikan sokongan kuat untuk pembangunan dan aplikasi blockchain, dan juga sangat penting untuk bidang kewangan, perubatan, dan lain-lain bidang dengan keperluan yang sangat tinggi terhadap keselamatan data. Algoritma MCMC boleh menjalankan penjanaan nombor rawak dan pengiraan hash dengan cekap, meningkatkan prestasi, meningkatkan kelajuan transaksi dan kapasiti blockchain, meluaskan lagi skop aplikasi teknologi blockchain, dan menggalakkan penyebaran dan aplikasi teknologi blockchain.

Strategi penyimpanan keselamatan blockchain berasaskan algoritma MCMC adalah satu mod aplikasi teknologi blockchain yang inovatif, dan pembangunannya akan menggalakkan inovasi dan kemajuan teknologi blockchain, dan menggalakkan kematangan dan kesempurnaan teknologi blockchain. Ini sangat penting bagi pembangunan industri blockchain secara keseluruhannya. Pada masa hadapan, WiMi juga akan cuba menggabungkan strategi penyimpanan keselamatan blockchain berasaskan algoritma MCMC dengan teknologi lain, seperti kecerdasan buatan, IoT, pengkomputeran awan, dan sebagainya, untuk merealisasikan perlindungan data yang lebih pintar, cekap, dan automatik.

Tentang WIMI Hologram Cloud
WIMI Hologram Cloud, Inc. (NASDAQ:WIMI) adalah pembekal penyelesaian teknikal komprehensif hologram awan yang memberi tumpuan kepada bidang profesional termasuk perisian automotif HUD hologram AR, 3D LiDAR pulse hologram, peralatan medan cahaya lapangan hologram yang dipasang di kepala, semikonduktor hologram, perisian pembangunan hologram awan, navigasi kereta hologram dan lain-lain. Perkhidmatan dan teknologi AR hologramnya termasuk aplikasi automotif AR hologram, teknologi LiDAR pulse 3D hologram, teknologi semikonduktor penglihatan hologram, pembangunan perisian hologram, teknologi iklan AR hologram, teknologi hiburan AR hologram, pembayaran ARSDK interaktif, komunikasi hologram dan lain-lain teknologi AR hologram.

Kenyataan Selamat
Kenyataan pers ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam Private Securities Litigation Reform Act 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “masa hadapan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan pihak pengurusan dalam kenyataan pers ini dan rancangan strategik dan operasi Syarikat mengandungi kenyataan prospektif. Syarikat juga boleh membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”) dalam Borang 20-F dan 6-K, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam siaran akhbar, dan bahan-bahan bertulis lain, dan dalam kenyataan lisan yang dibuat oleh pengarahnya, pegawai atau kakitangannya kepada pihak ketiga.

Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian tertentu. Beberapa faktor berkemungkinan menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi Syarikat; pembangunan perniagaan, kewangan dan keputusan operasi Syarikat pada masa hadapan; pertumbuhan dijangka industri AR hologram; dan jangkaan Syarikat terhadap permintaan dan penerimaan pasaran terhadap produk dan perkhidmatannya.

Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan tahunan Syarikat pada Borang 20-F dan laporan semasa pada Borang 6-K dan dokumen lain yang difailkan dengan SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Hubungan
WIMI Hologram Cloud Inc.
Emel: pr@wimiar.com
TEL: 010-53384913

ICR, LLC
Robin Yang
Tel: +1 (646) 975-9495
Emel: wimi@icrinc.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.