• 8,250 kenderaan yang dihantar pada bulan Januari 2024, peningkatan 58% berbanding tahun sebelumnya
  • 2,478 unit X9 yang dihantar pada bulan pertama penghantaran kepada pelanggan

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 1 Februari 2024 — XPeng Inc. (“XPENG” atau “Syarikat”), syarikat kenderaan pintar elektrik (“Smart EV”) terkemuka di China, hari ini mengumumkan keputusan penghantaran kenderaan bagi bulan Januari 2024.

Pada bulan Januari 2024, XPENG mencatatkan penghantaran bulanan sebanyak 8,250 buah Smart EV, mewakili peningkatan 58% berbanding tahun sebelumnya. Pada awal Januari, Syarikat melancarkan X9 Ultra Smart Seven-seater MPV, diikuti dengan penghantaran serta-merta merentasi lebih 100 buah bandar di China. Pada Januari, 2,478 unit X9 telah dihantar dan pesanan untuk trim X9 Max menyumbang kira-kira 70% daripada jumlah pesanan X9. X9 telah mempamerkan daya saing produk dan teknologi pintar terkini yang luar biasa, memenuhi keperluan keluarga. Syarikat kini meningkatkan kapasiti pengeluaran untuk X9 dan mempercepatkan penghantaran kepada pelanggan.

Teknologi ADAS terkemuka XPENG menawarkan proposisi nilai yang menarik kepada pelanggan XPENG. XNGP XPENG kini sepenuhnya boleh diakses pengguna merentasi 243 buah bandar di seluruh negara, menawarkan liputan fungsi ADAS terluas yang disediakan untuk scenario pemanduan bandar. Kadar penembusan pengguna aktif XNGP ADAS telah melebihi 85%, menduduki tangga teratas dalam industri berdasarkan saiz pengguna aktif, pengalaman pengguna dan kadar penembusan kilometer untuk ADAS bandar.

Syarikat bertujuan meluaskan liputan XNGP hingga ke rangkaian jalan utama bandar, ruang letak kereta, dan jalan persendirian di seluruh negara menjelang 2024. Selain itu, XPENG merancang untuk memulakan penyelidikan dan pembangunan (R&D) Highway NGP untuk pasaran luar negara tahun ini dan XNGP pada tahun 2025.

Mengenai XPENG

XPENG adalah syarikat Smart EV terkemuka di China yang merekabentuk, membangunkan, mengeluarkan dan memasarkan kenderaan pintar elektrik yang menarik minat golongan kelas pertengahan yang mahir teknologi. Misi syarikat adalah untuk memacu transformasi Smart EV dengan teknologi, membentuk pengalaman perjalanan masa depan. Untuk mengoptimumkan pengalaman perjalanan pelanggannya, XPENG membangunkan secara dalaman teknologi sistem pemanduan berbantuan canggih penuh rangkaian dan sistem pengendalian kereta pintar, serta sistem utama kenderaan termasuk sistem tenaga dan seni bina elektrik/elektronik. XPENG beribu pejabat di Guangzhou, China, dengan pejabat utama di Beijing, Shanghai, Lembah Silicon, San Diego dan Amsterdam. Kenderaan pintar elektrik XPENG terutamanya dihasilkan di loji pengeluarannya di Zhaoqing dan Guangzhou, wilayah Guangdong.

Kenyataan Selamat

Kenyataan ini mengandungi pernyataan masa depan. Pernyataan ini dibuat di bawah “selamat” Akta Pembaharuan Liabiliti Sivil Amerika Syarikat 1995. Pernyataan masa depan ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “masa depan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya” dan kenyataan serupa. Pernyataan yang bukan fakta sejarah termasuk pernyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan XPENG adalah pernyataan masa depan. Pernyataan masa depan membabitkan risiko dan ketidakpastian semulajadi. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa pernyataan masa depan, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi XPENG; pelan pembiayaan XPENG; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan operasi masa depan XPENG; trend dan saiz pasaran EV China; jangkaan XPENG mengenai permintaan dan penerimaan pasaran terhadap produk dan perkhidmatannya; jangkaan XPENG mengenai hubungannya dengan pelanggan, pembuat kontrak, pembekal, pemberi perkhidmatan pihak ketiga, rakan kongsi strategik dan pemangku kepentingan lain; keadaan ekonomi dan perniagaan am; dan anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini terkandung dalam penyataan pendaftaran XPENG bersama SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan XPENG tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana pernyataan masa depan, kecuali diperlukan di bawah undang-undang berkenaan.

Hubungan Media:

Untuk Pertanyaan Pelabur:

Jabatan Hubungan Pelabur
XPeng Inc.
Emel: ir@xiaopeng.com

Jenny Cai
Piacente Financial Communications
Tel: +1 212 481 2050 / +86 10 6508 0677
Emel: xpeng@tpg-ir.com

Untuk Pertanyaan Media:

Jabatan Hubungan Media
XPeng Inc.
Emel:

Sumber: XPeng Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.