ATLANTA, 31 Ogos 2023 — Yang Dongsheng, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengerusi XCMG Machinery (“XCMG,” SHE: 000425), melawat pusat R&D, kilang, jualan, dan cawangan operasi kumpulan itu di AS, Mexico, dan Brazil, berdiri teguh dengan prinsip pembangunan antarabangsa dengan keyakinan untuk memajukan kerjasama rantaian industri di AS dan seterusnya mempromosikan pembangunan setempat di Americas. 

Yang Dongsheng: XCMG untuk Percepat Glocalization, Majukan Rantaian Industri Kolaboratif di Americas.
Yang Dongsheng: XCMG untuk Percepat Glocalization, Majukan Rantaian Industri Kolaboratif di Americas.

Di AS, Yang menekankan pentingnya beroperasi sesuai dengan standard tertinggi, mematuhi peraturan, dan menjadi sebahagian daripada masyarakat untuk bersatu, bekerjasama, dan mengatasi kesulitan dengan matlamat mencipta nilai yang lebih besar untuk pelanggan tempatan. 

“Pasaran AS sangat penting bagi XCMG, dan kami akan terus meningkatkan pengaruh dan sokongan untuk pembangunan. Pusat R&D AS harus bekerja rapat dengan jualan dan pemasaran sambil memberi tumpuan kepada terobosan utama untuk memanfaatkan peluang memperkenalkan produk baru, sementara Institut Penyelidikan AS kami tidak hanya akan bertanggungjawab untuk kesesuaian dan kebolehpercayaan produk kami yang dilancarkan di pasaran tempatan tetapi juga sokongan kitar hayat penuh serta aplikasi dan penyelenggaraan data untuk memastikan setiap produk berjaya,” catat Yang

Komitmen untuk mendorong kehadapan glocalization, XCMG akan terus memperluas pelaburan di Mexico, kerana XCMG baru-baru ini menubuhkan wilayah Amerika Tengah dan perniagaan pada separuh pertama 2023 telah berganda berbanding tempoh yang sama tahun lalu. 

Yang telah melawat kilang XCMG di Mexico dan bertemu dengan menteri dan timbalan menteri ekonomi Nuevo Leon, Ketua Pegawai Eksekutif syarikat AI, dan wakil lebih daripada 10 pengedar di MexicoGuatemala, dan Nicaragua. Beliau menekankan memperkuat pelaburan dalam membina infrastruktur digital untuk meningkatkan kecekapan pengeluaran dan kualiti produk sambil melangkah untuk membina pusat alat ganti serantau dan pusat latihan di Amerika Tengah. 

Semasa di Brazil, Yang menyertai majlis menandatangani perjanjian insentif cukai pelaburan antara XCMG Brazil dan Pouso Alegre di tenggara Minas Gerais, Brazil.

José Dimas da Silva Fonseca, Datuk Bandar Pouso Alegre mencatat bahawa XCMG Brazil telah memenangi pingat kehormat tertinggi untuk Persahabatan China-Brazil sebanyak tiga kali. Kerajaan dan penduduk Pouso Alegre berbangga dengan pelaburan XCMG dan sumbangannya kepada ekonomi tempatan.