(SeaPRwire) –   Mengumpulkan Momentum untuk Ekspansi Globalnya

Tokyo, Jepun, 05 Februari 2024 — Yoshitsu Co., Ltd (“Yoshitsu” atau “Syarikat”) (Nasdaq: TKLF), pengedar dan pengedar borong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, barangan harian, produk mewah, produk elektronik, serta produk lain di Hong Kong, China daratan, Jepun, Amerika Utara, dan United Kingdom, bangga mengumumkan bahawa pada 30 Januari 2024, Hudson Bay Capital Management LP (“Hudson Bay”) dan tujuh pelabur institusi lain telah menjadi pemilik benefisial baharu Saham Deposit Amerika (“ADS”) Syarikat. Syarikat percaya bahawa penyertaan pemegang saham institusi menunjukkan kekuatan modal Syarikat yang diperkukuh untuk ekspansi pasaran di seluruh dunia.

Penyelesaian berjaya Syarikat terhadap penawaran ekuiti tambahan ( “Penawaran”) telah memberi kuasa kepadanya sebagai syarikat Jepun pertama yang disenaraikan di Nasdaq untuk menyelesaikan penawaran ekuiti tambahan selepas penawaran awam permulaannya. Pentingnya, berikutan Penawaran, Syarikat percaya bahawa ia telah disokong oleh Hudson Bay, firma pengurusan pelaburan global, bersama-sama dengan tujuh pelabur institusi lain. Hudson Bay, pemenang Anugerah Prestasi HFM AS 2023, menguruskan lebih kurang $9.7 bilion aset, dengan kadar pertumbuhan Aset Di Bawah Pengurusan (AUM) yang menakjubkan sebanyak 116.27% sejak Disember 2021.

Encik Mei Kanayama, Pegawai Eksekutif Utama Yoshitsu, berkata: “Ini merupakan satu kejadian bersejarah bagi kami untuk menjadi syarikat Jepun pertama yang disenaraikan di Nasdaq untuk mengambil penawaran ekuiti tambahan. Selama ini, kami telah komited untuk meluaskan jangkauan pasaran kami di seluruh dunia, memperlihatkan kepada dunia esensi gaya hidup Jepun yang asli dengan produk Jepun tempatan berkualiti tinggi kami. Kami mengharapkan Penawaran berjaya dan rakan kongsi berkuasa yang kini bersama kami akan menyuntik daya dorong kuat ke dalam ekspansi pasaran kami di pasaran AS, menolak kami ke hadapan dalam perjalanan pembangunan mampan kami. Kami menghargai kepercayaan dan sokongan para pelabur kami. Khususnya, kami sangat teruja dengan pengiktirafan dari Hudson Bay yang berkaliber tinggi dan pelabur institusi lain. Sebagai tindak balas kepada sokongan mereka, kami berhasrat untuk terus melangkah maju dalam melaksanakan visi global kami dan mengukuhkan daya pendorong baharu untuk pertumbuhan perniagaan jangka panjang kami.”

Tentang Yoshitsu Co., Ltd

Beribu pejabat di Tokyo, Jepun, Yoshitsu Co., Ltd merupakan pengedar dan pengedar borong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, barangan harian, produk mewah, produk elektronik, serta produk lain di Hong Kong, China daratan, Jepun, Amerika Utara, dan United Kingdom. Syarikat menawarkan pelbagai produk kecantikan (termasuk kosmetik, penjagaan kulit, wangi-wangian, dan produk penjagaan tubuh), produk kesihatan (termasuk ubat tanpa preskripsi, makanan tambahan kesihatan, bekalan perubatan dan peralatan perubatan), barangan harian (termasuk barangan rumah), produk mewah (termasuk jam tangan berjenama, wangi-wangian, beg tangan, pakaian, dan perhiasan), produk elektronik (termasuk produk permainan hiburan), dan produk lain (termasuk makanan dan minuman beralkohol). Syarikat kini menjual produknya melalui kedai fizikal terus, kedai dalam talian, dan kepada francais kedai dan pelanggan borong. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di .

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam siaran akhbar ini adalah kenyataan prospektif, dalam maksud Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, seperti yang dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaikan Undang-Undang Sekuriti Swasta AS 1995. Kenyataan prospektif ini hanya berlaku pada tarikh mereka dibuat dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan dan ramalan semasa tentang peristiwa dan trend kewangan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya, dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini dengan perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,””dijangka,” “bertujuan,” “menganggarkan,” “berniat,” “merancang,” “percaya,” “berpotensi,” “terus,” “adalah/mungkin” atau ungkapan serupa lain. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan seterusnya, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Selain itu, terdapat ketidakpastian tentang penyebaran lanjut virus COVID-19, atau kejadian gelombang kes baharu, dan impak yang mungkin terhadap operasi Syarikat, permintaan untuk produk Syarikat, rantai bekalan global, dan aktiviti ekonomi secara umum. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan menasihatkan pelabur untuk tidak bergantung berlebihan pada kenyataan prospektif kerana keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka, dan menggalakkan pelabur untuk melihat faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya, termasuk faktor risiko yang dibincangkan dalam penyata pendaftaran dan dalam fail lain dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, yang tersedia di laman web SEC di .

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Yoshitsu Co., Ltd
Jabatan Hubungan Pelabur
Emel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Presiden
Telefon: +1-646-932-7242
Emel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.