A break in winter storms reveals snow-covered mountains across Southern California following heavy rain, snow and wind

(SeaPRwire) –   IRVINE, California — Sebuah letupan semasa satu latihan dalaman pada hari Rabu menyebabkan 16 anggota Pasukan SWAT Jabatan Sherif County Orange, California dihantar ke hospital, dengan seorang memerlukan pembedahan untuk kecederaan kaki, kata jabatan itu.

Dua orang lagi menderita luka ringan manakala 13 orang lagi mengalami pening dan berdenging di telinga.

Letupan itu berlaku sedikit sebelum 1 petang di kemudahan di kawasan terpencil Irvine, kata Sarjan Frank Gonzalez. Belum jelas apa yang menyebabkan letupan itu, tetapi ia berlaku semasa latihan bersama pasukan bom jabatan sherif, katanya.

Kecederaan paling teruk ialah kecederaan bukan merbahaya kaki yang memerlukan pembedahan, kata Gonzalez. Dua orang lagi tidak memerlukan pembedahan, katanya.

Liputan udara menunjukkan sebuah bangunan kecil satu tingkat dikelilingi oleh jalur polis kuning dikelilingi padang rumput.

Tiada kakitangan FBI cedera, kata jurucakap Laura Eimiller.

Pusat Latihan Taktikal Serantau Jerry Crowe FBI selatan Los Angeles menganjurkan latihan senjata api dan ujian kelayakan untuk biro dan agensi penguatkuasaan undang-undang tempatan, kata Eimiller.

FBI akan memimpin siasatan, kata Gonzalez.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.