(SeaPRwire) –   . Clara McGregor dan Ethan McGregor. dan Uma Thurman. Sama ada mereka berkongsi nama keluarga yang sama atau tidak, semakin ramai kanak-kanak pelakon terkenal—atau seperti internet memanggil mereka “”—kelihatan menguasai Hollywood bersama-sama ibu bapa terkenal mereka.

Senarai ini memberi tumpuan kepada ibu bapa yang bekerjasama dengan anak-anak mereka di layar besar. (Maaf, Kurt dan Wyatt Russell, bapa dan anak pelakon siri Apple TV+ , mungkin lain kali!) Pasangan generasi ini membuktikan bahawa keluarga yang berlakon mungkin akan memerintah box office bersama.

Berikut, 28 kali ibu bapa pelakon berlakon bersama-sama anak-anak mereka.

Adam & Sunny Sandler

Pelawak dan anak perempuannya yang berusia remaja berlakon dalam filem lawakan-pertumbuhan 2023 Netflix, You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah sebagai, apa lagi, bapa dan anak. Isteri Sandler Jackie dan anak sulungnya Sadie juga muncul dalam komedi di mana dua sahabat baik mendapati diri mereka bertengkar kerana seorang budak dalam persediaan untuk bah mitzvah mereka.

Walaupun ini adalah peranan utama pertama Sunny, ini bukan kali pertama dia berkongsi skrin dengan bapanya. Menurut , dia telah muncul dalam 19 filemnya sejak 2010 termasuk 2019’s Murder Mystery, , dan tahun lalu’s Leo.

Ewan & Clara McGregor

Dalam drama 2024 Bleeding Love, dinamakan sempena lagu dengan nama yang sama, Ewan McGregor memainkan pemulihan pesakit cuba untuk berbaik semula dengan anak perempuannya (Clara McGregor) selepas dia mengalami kemalangan hampir maut.

Walaupun hubungan mereka di skrin adalah kontroversi, Clara, yang juga pengeluar eksekutif filem indie itu, tidak mempunyai apa-apa tetapi hormat untuk bapanya. “Ia jarang sebagai orang dewasa bahawa anda mendapat peluang untuk menghabiskan jumlah masa itu dengan ibu bapa anda, jadi itu benar-benar istimewa,” katanya kepada bulan lalu. “Saya sentiasa kagum dengan bapa saya sebagai pelakon dan mendapat berlakon dengannya menunjukkan saya betapa baiknya dia dalam apa yang dia lakukan.”

Melanie Griffith & Dakota Johnson

Dakota Johnson hanya berusia 10 tahun ketika muncul bersama ibunya, Melanie Griffith, dalam komedi gelap 1999 Crazy In Alabama, diarahkan oleh bekas suaminya Antonio Banderas. Dua dekad kemudian, Griffith membuat penampilan kameo dalam filem 2020 The High Note, di mana Johnson memainkan peranan utama.

Griffith memberitahu pada 2022 bahawa dia bimbang tentang anaknya memasuki perniagaan hiburan. “Bagaimanapun, saya tidak pernah bimbang sama ada dia mempunyai bakat dan sihir,” katanya, menambah, “Saya harap dia belajar beberapa tip baik dari saya! Saya fikir dia melakukannya. Tetapi adalah kesedaran Dakota terhadap diri, cinta, dan kerja keras yang telah membawanya melalui masa yang menakutkan.” (Sekarang jika sahaja bintang , yang bapanya adalah Don Johnson, boleh mendapatkan ibunya untuk tidak mengongsikan dirinya di media sosial tanpa kebenarannya.)

Tentu sahaja, Griffith memahami apa rasanya menjadi anak perempuan pelakon. Ibu Griffith dan pelakon The Birds Tippi Hedren, melakonkannya dalam , komedi tindakan 1981 di mana Hedren dan keluarganya tinggal di simpanan alam semula jadi Afrika dengan 150 haiwan tidak dilatih. Dokumentari tentang Roar merujuk kepada projek itu sebagai “bahaya”. Tiada haiwan tercedera dalam penerbitan filem itu, tetapi 70 ahli krew dan barisan pelakon tercedera, termasuk Griffith ketika berusia 14 tahun, mukanya teruk cedera dan memerlukan pembedahan pembinaan semula yang meluas.

Uma Thurman & Maya Hawke

Maya Hawke mungkin menyerupai ibunya Uma Thurman yang terkenal, tetapi ia tidak sampai tahun lalu bahawa kedua-dua akhirnya berkongsi skrin. Hawke membuat penampilan kameo ringkas dalam komedi gelap The Kill Room, yang menampilkan Thurman sebagai pemilik galeri seni yang membuat perjanjian dengan pembersih wang yang ganas-menjadi-pelukis (Joe Manganiello) untuk menyelamatkan perniagaannya, hanya untuk mengetahui bahawa dia sebenarnya pelukis yang lebih baik daripada penjenayah, yang membuat mereka berdua musuh kepada rakannya (dibintangi Samuel L. Jackson, bertemu semula dengan Thurman hampir sepuluh tahun selepas Pulp Fiction).

Pengarah Emily Bernard memberitahu tahun lalu bahawa ia adalah keseronokan untuk menyaksikan pasangan ibu bapa-anak itu berperanan bersama buat pertama kali. “Anda tidak boleh mencipta kimia dan mereka mempunyainya bersama dan ia benar-benar menyenangkan untuk melihat mereka berlakon,” katanya. “Maya bersedia untuk apa-apa dan saya fikir ia adalah hubungan yang sempurna untuk mereka. Ia bukan hubungan ‘ibu-anak yang berharga’.”

Bintang sebelum ini bekerja dengan bapanya, pelakun Ethan Hawke memainkan anak perempuannya dalam siri mini Showtime 2020 . Dia juga memainkan watak utama dalam filem indie akan datang , biopik penulis Flannery O’Connor, yang diarahkan oleh Ethan.

Thandiwe Newton & Nico Parker

Filem sains fiksyen 2021 Reminiscence menandakan kali pertama ’s Thandiwe Newton bekerja dengan anak perempuannya, pelakon Nico Parker, tetapi diharapkan bukan kali terakhir.

Parker, yang bapanya ialah pengarah Ol Parker, memberitahu pada 2020 bahawa ibu bapanya kerap menahan diri daripada memberi nasihat kerjaya, tetapi menyokongnya sepenuhnya. “Mereka benar-benar membiarkan saya melakukan apa yang saya mahu,” katanya. “Mereka hanya mahu saya bahagia.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.