IRONMAN Florida

(SeaPRwire) –   PANAMA CITY BEACH, Fla. — Tiga lelaki dari Alabama telah meninggal dunia akibat kemungkinan lemas selepas mengalami kesukaran ketika berenang di pantai Florida Panhandle, kata pihak berkuasa pada pagi Sabtu.

Para pemuda itu telah pergi ke kawasan Panama City Beach pada petang Jumaat, kata Pejabat Sheriff Daerah Bay dalam catatan Facebook.

Pejabat sheriff menerima panggilan kecemasan mengenai perenang yang mengalami kesukaran sejurus selepas pukul 8 malam, kata pegawai. Pengawal Pantai AS dan yang lain mula usaha penyelamatan. Lelaki-lelaki itu, yang tidak dikenal pasti dengan segera, ditemui secara berasingan dan akhirnya disahkan meninggal dunia di hospital tempatan.

Awal minggu ini, bendera merah tunggal telah dipaparkan di pantai, menunjukkan keadaan ombak dan arus deras yang berbahaya.

Pada hari Khamis, pasangan dari Pennsylvania yang melawat Florida bersama enam anak mereka lemas selepas mereka terperangkap dalam arus deras ketika berenang. Lelaki dan wanita itu terperangkap dalam arus di Hutchinson Island, di sepanjang pantai tenggara Florida, kata Pejabat Sheriff Daerah Martin dalam catatan Facebook.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.