(SeaPRwire) –   Lalisa Manobal, dikenali sebagai Lisa, daripada kumpulan gadis K-pop yang terkenal di seluruh dunia, bakal membuat debut lakonannya di negaranya, Thailand, untuk musim ketiga bagi The White Lotus, Variety .

Sebagai sebahagian daripada perkongsian antara HBO dan Tourism Authority of Thailand, penggambaran untuk akan bermula bulan ini di seluruh negara Asia Tenggara, termasuk di dan sekitar Koh Samui, Phuket dan Bangkok. 

Plot untuk musim ketiga—yang akan dikeluarkan pada tahun 2025 setelah kelewatan pengeluaran kerana mogok pengarang dan pelakon—masih merahsiakan, tetapi dua musim pertama antologi ini mengikuti tetamu di jenama rekaan “White Lotus” bagi pusat peranginan mewah di dan , masing-masing. 

Musim yang akan datang ini akan memaparkan barisan pelakon termasuk Lisa yang berusia 26 tahun serta Rothwell, Leslie Bibb, Dom Hetrakul, Jason Isaacs, Michelle Monaghan, Parker Posey, Tayme Thapthimthong, Carrie Coon, Christian Friedel, Morgana O’Reilly, Lek Patdi, Shalini Peiris, Walton Gins, Sarah Catherine Hook, Sam Nivola, Patrick Schwarzenegger, Aimee Lou Wood, Scott Glenn, Francesca Corney, Nicholas Duvernay, Arnas Fedaravičius dan Julian Kostov.

Dengan bergabung dalam siri ini yang telah membawa ketenaran dan pujian baharu kepada bekas bintang serta pelakon wanita dan , Lisa yang sudah sangat popular, yang boleh bertutur dalam bahasa Inggeris selain bahasa Thai dan Korea, boleh meningkatkan selebritinya di Amerika Utara serta berpotensi meningkatkan jumlah penonton siri ini di Asia, kawasan di mana sedang berusaha untuk membuat jalan masuk. 

Inilah yang perlu diketahui tentang Lisa:

Dia adalah ikon kuasa lembut untuk Thailand

Penyanyi rap-K-pop, yang merupakan ahli tunggal berbangsa bukan etnik Korea untuk Blackpink, dikenali mempunyai peminat yang sangat bersemangat, , di mana pihak berkuasa memujinya sebagai ikon kuasa lembut.

Lisa menerima daripada menteri kebudayaan Thailand pada bulan Oktober kerana membantu mempromosikan Thailand ke seluruh dunia. Menteri Kebudayaan Sermsak Pongpanich pada masa itu bahawa Lisa telah mencipta trend di kalangan peminat Thai dan luar negeri yang ekonomi. Bekas Perdana Menteri Prayut juga memuji Lisa tahun lalu kerana mempromosikan Thailand melalui pakaian tradisional dan menyatakan kebanggaan pada negaranya dalam temu bual. Pada tahun 2021, ketika Lisa memakai hiasan kepala tradisional dari provinsi asalnya Buriram dalam video muzik debut solonya “Lalisa,” hal ini memicu dari pelanggan di Thailand dan luarnya.

Dia baru-baru ini melancarkan label rekodnya sendiri

Lisa mengumumkan penciptaan label rekod baharu, yaitu LLOUD, dalam postingan Instagram minggu lalu, menamakannya “platform untuk mempertunjukkan visi saya dalam muzik dan hiburan.”.

Tidak jelas sama ada label ini akan menampilkan artis lain juga, tetapi pernyataan di situs LLOUD berbunyi, “semangat kami sebagai perusahaan manajemen artis adalah untuk menciptakan pengalaman yang genre dan menghubungkan generasi. Inti kami ialah inovasi yang tiada henti dan komitmen terhadap keaslian. Kami tidak hanya mendorong batas; kami mendefinisikannya kembali, menciptakan musik yang menduduki puncak tangga lagu dan menentang genre.”

Pembentukan label terjadi setelah empat anggota Blackpink memutuskan untuk memperpanjang kontrak grup mereka dengan YG Entertainment tetapi dengan agensi besar Korea Selatan, memberikan masing-masing kebebasan untuk mengejar kesepakatan dan pengaturan baru untuk karya solo mereka.

Dia bukan anggota Blackpink pertama yang terjun ke dunia akting

Pengumuman masuknya Lisa ke The White Lotus terjadi setelah sesama anggota Blackpink, Jennie Kim, yang dikenal dengan nama mononim Jennie, memulai debutnya di Hollywood tahun lalu dalam seri HBO The Idol, yang dibintangi oleh Lily-Rose Depp dan Abel “The Weeknd” Tesfaye. 

“Akting jelas merupakan salah satu hal yang ingin saya jelajahi,” Jennie , bintang pop Lipa di podcast. “Dan pertama-tama, saya ingin bagian akting baru dalam hidup saya menjadi otentik, daripada saya hanya mencoba meraih peluang yang datang kepada saya – saya benar-benar bersabar dengan pekerjaan akting pertama saya.”.

Meskipun The Idol dan dibatalkan setelah hanya satu musim karena nilai yang buruk, Jennie oleh penonton atas perannya sebagai penari latar, dengan banyak penggemar mengatakan dialah bagi siri ini. 

Jisoo, anggota lain Blackpink, membuat debut aktingnya pada tahun 2015 dengan penampilan kameo dalam drama Korea The Producers, sebelum melanjutkan untuk membintangi seri romansa Korea 2021 Snowdrop.

Dia menimbulkan kontroversi atas pertunjukan kabaret

September lalu, Lisa tampil di Crazy Horse Paris, kabaret terkenal di Perancis yang menampilkan penari telanjang dan pertunjukan sulap. , idola K-pop pertama yang tampil di acara tersebut, menarik kehadiran oleh teman-teman selebritinya termasuk , Tyga dan sesama anggota Blackpink, dan—meskipun tidak semuanya positif. Hal ini juga menimbulkan kegemparan di Tiongkok, yang pihak berwenangnya telah memperingatkan agar tidak melakukan pertunjukan seni yang berisiko seperti ini, dan Lisa dan hadirin .

Dia memegang sejumlah Rekor Dunia Guinness

Lisa memegang Rekor Dunia Guinness—lebih banyak dari artis solo K-pop lainnya.

Dia memulai karier solonya pada tahun 2021 dengan video musik untuk singlenya “Lalisa” yang mendulang 73,6 juta penayangan dalam satu hari, menjadikannya video musik YouTube yang paling banyak ditonton dalam 24 jam baik oleh atau .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.