Youth from the Sunrise Movement participate in a climate protest outside of President Joe Biden’s 2024 campaign headquarters in Wilmington, Del., on Feb. 12, 2024.

(SeaPRwire) –   Wakil-wakil dari beberapa organisasi progresif pemuda terkemuka negara akan berkumpul Rabu di Washington untuk mendedahkan satu set tuntutan untuk Joe Biden, yang dijelaskan aktivis sebagai panduan bagaimana Presiden tertua dalam sejarah Amerika Syarikat meyakinkan kohort pemilih termuda untuk keluar mengundi bagi pihaknya.

Agenda Pemuda Selesaikan Pekerjaan adalah senarai liberal tujuan. Dicadangkan oleh pemimpin kumpulan progresif terkemuka seperti Sunrise Movement, March for Our Lives, United We Dream Action dan Gen-Z for Change, ia memanggil untuk gencatan senjata kekal dan serta-merta di Gaza dan Tebing Barat; menolak projek minyak, gas dan arang baru dan memastikan AS mencapai 100% tenaga bersih menjelang 2035; dan menyediakan kesihatan percuma dan perumahan mampu bagi mereka yang terjejas oleh bencana iklim, antara keutamaan Demokrat lain seperti meningkatkan piawaian pemilikan senjata, meluaskan DACA dan menghentikan pembinaan tembok sempadan.

Agenda itu merupakan cabang zaitun dan ultimatum bagi Presiden Demokrat yang tertekan. Pesanan aktivis kepada Biden jelas: ambil tindakan terhadap kebimbangan pemilih muda dengan serius, atau berisiko kehilangan undi mereka pada 2024.

“Ini adalah peta jalan literal bagaimana anda membina kepercayaan dan tenaga di kalangan generasi kami pada tahun pilihan raya yang penting,” kata Michele Weindling, pengarah politik Sunrise Movement, yang menyokong tindakan terhadap perubahan iklim. “Biarkan kami membantu anda, dude.”

Pemilih muda merupakan komponen penting koalisi politik Biden, dan satu yang boleh membuat atau memecahkan hasil pilihan raya November. Pada 2020, margin Biden dengan pemilih muda melebihi margin kemenangannya di negeri penting seperti Michigan, Arizona, Georgia dan Pennsylvania, menurut John Della Volpe dari Universiti Tufts. Namun beberapa bulan kebelakangan ini, nombor pol Biden dengan pemilih muda amat muram.

Selama hampir setahun, pemimpin kumpulan seperti Sunrise, Gen-Z for Change, United We Dream (yang mewakili pemuda pendatang) dan March for Our Lives (yang menyokong penguatkuasaan senjata api yang lebih ketat) sering berkumpul dalam panggilan Zoom untuk membincangkan keutamaan bersama dan menyelaraskan tuntutan mereka. (TIME diberi akses eksklusif ke mesyuarat perancangan ini.) Berulang kali, penganjur pemuda muda menjelaskan bahawa matlamat mereka menentang Biden adalah untuk membantu beliau.

“Kami sebenarnya membuat kerja beliau menjadi mudah,” kata Michelle Ming, pengarah politik United We Dream Action. “Kami memberikan jawapan kepada ujian.”

Walaupun pol yang menunjukkan kedudukan Biden yang lemah dengan pemilih muda, beberapa strategis Demokrat telah menyatakan keraguan bahawa blok itu sebenarnya akan meninggalkannya, mengetahui tindakan itu boleh menyebabkan presiden Trump kedua. Tetapi pemimpin kumpulan progresif ini menyatakan analisis itu meleset sasaran.

“Pemuda tidak memikirkan ini sebagai Biden lawan Trump,” kata Elise Joshi, pengarah eksekutif Gen-Z for Change. “Mereka memikirkan sama ada isu-isu mereka dipenuhi atau ditangani.” Joshi dan rakan penganjur lain menyatakan bahawa Biden dan Demokrat perlu memperoleh sokongan mereka. “Mereka perlu bimbang bahawa generasi ini tidak akan hadir,” katanya.

Pemerhati pola undian memberi amaran bahawa Biden tidak boleh mengira pemilih muda untuk hadir bagi pihaknya seperti tahun 2020. “Kempen mungkin tidak menarik keluar banyak orang muda hanya kerana mereka muda,” kata John Della Volpe, pengarah polling di Sekolah Kennedy Universiti Harvard dan penulis Fight: How Gen Z is Channeling Their Fear and Passion to Save America. “Tahun ini lebih rumit.”

Della Volpe, yang kerap menjalankan kumpulan fokus dengan pemilih muda di seluruh AS, berkata beliau mendengar lebih banyak “perjuangan ekonomi kewujudan” daripada pemilih muda daripada empat tahun lalu. Ramai daripada mereka yang ditemuinya tidak mengetahui apa yang sebenarnya telah dilakukan Pentadbiran Biden terhadap banyak isu yang mereka pedulikan. “Mereka berkata: Saya mengundi iklim, saya mengundi hutang pelajar, saya mengundi reformasi keganasan senjata,” kata Della Volpe. Apabila disebut bahawa Pentadbiran Biden meluluskan undang-undang perubahan iklim yang signifikan dan pinjaman pelajar untuk hampir 3.9 juta peminjam, “bilik berubah,” tambahnya. “Ini adalah beberapa rahsia terbaik di Amerika Syarikat hari ini.”

Dan bagaimanapun, kemarahan terhadap sokongan Biden terhadap Israel ketika perang Gaza menunjuk dalam setiap mesyuarat koalisi pemuda dan kebanyakan kumpulan fokus Della Volpe. “Ia sangat jelas bahawa generasi ini mempunyai garis merah, dan garis merah itu adalah: ‘Anda tidak seharusnya terlibat dalam pembunuhan beramai-ramai orang awam yang tidak bersalah,” kata Joshi. Kata Weindling: “Adakah Pentadbiran benar-benar akan kehilangan seluruh generasi, dan kehilangan pilihan raya 2024, dengan dasar pro-perang seperti ini?”

Aktivis, yang akan melancarkan agenda dasar mereka ketika Biden bersiap untuk membuat ucapan Keadaan Kesatuan yang sangat diperhatikan, menyatakan Presiden masih mempunyai masa untuk memperbaiki kekecewaan mendalam pemilih muda yang diperlukannya untuk memenangi Presiden.

“Saya tidak mengatakan Biden tidak boleh menang,” kata Aidan Kohn-Murphy, pengasas bersama Gen-Z for Change, yang merupakan salah seorang penganjur TikTok paling bersemangat bagi Biden semasa pilihan raya 2020. “Tetapi jika anda tidak tertekan, anda tidak memberi perhatian.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.