(SeaPRwire) –   Badai salju besar akan tiba pada hari Senin malam di Mid-Atlantic dan New England yang menurut beberapa ahli meteorologi mungkin menjadi “badai musim ini”.

Badai Nor’easter akan bermula sebagai hujan sebelum bertukar menjadi salju sederhana hingga lebat di Bandar Raya New York, manakala kawasan metro lain seperti Boston mungkin menerima 12 inci salju—atau lebih.

Badai ini akan agak singkat tetapi “berimpak tinggi”, menurut Perkhidmatan Cuaca Kebangsaan, dengan beberapa kawasan di sepanjang koridor I-95 mungkin mengalami salju sehingga Selasa petang. Wilayah D.C./Baltimore, bagaimanapun, kebanyakannya akan mengalami hujan. Ahli meteorologi kanan Accuweather Tom Kines memberi amaran bahawa hujan awal di kawasan yang menerima salju yang signifikan akan bermula sebagai hujan, menjadikan salju lebih sukar untuk dibersihkan bagi penduduk tempatan.

Walaupun cuaca musim bunga awal telah diramalkan tahun ini, badai ini mungkin tidak akan menjadi yang terakhir musim ini. “Corak keseluruhan akan menyokong sekurang-kurangnya peluang untuk beberapa salju sehingga separuh pertama bulan Mac,” kata Kines.

Boston

Perkhidmatan Cuaca Kebangsaan meramalkan salju akan paling lebat dari jam 8 pagi hingga 3 petang pada Selasa, dengan kira-kira 1-2 inci salju dijangka akan terkumpul setiap jam.

Di seluruh timur Massachusetts, ahli meteorologi mengatakan angin kencang mungkin menyebabkan gangguan kuasa.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.