Avatar: The Last Airbender LA Premiere

(SeaPRwire) –   Netflix’s Avatar: The Last Airbender sedang mencari seorang pelakon untuk memainkan watak Earthbender yang disayangi, Toph.

Siri ini, adaptasi aksi langsung dan pembuatan semula siri animasi Nickelodeon yang disayangi ramai pada tahun 2005, pada bulan Februari dan kurang dari sebulan kemudian, setelah menerima . 

Pada hari Selasa, pengarah kasting Jenny Jue pengumuman kasting untuk watak Toph, yang digambarkan dalam pos itu sebagai watak dalam “pertengahan hingga akhir remaja, buta, perempuan, Asia” (Toph ketika dia pertama kali diperkenalkan dalam siri animasi asal). Mengikut pengumuman kasting, penggambaran dijangka akan berlangsung pada musim luruh 2024.

Teresa Huang, penerbit pengawas siri itu, berkata dalam bahawa dia dan pasukannya “bertekad … untuk mencari seorang pelakon wanita Asia muda yang benar-benar buta atau penglihatan rendah.” Dia menggalakkan orang yang mengenali seseorang yang mempunyai pengalaman menari dan/atau seni mempertahankan diri untuk menyampaikan maklumat mereka, walaupun mereka tidak pernah berlakon sebelum ini.

Seorang pengguna di X ke pos Huang, memperkenalkan dirinya sebagai pentadbir , direktori pelakon suara yang bekerja yang mempunyai kecacatan. Dia menawarkan untuk berkongsi pangkalan data dengan Huang, yang membalas dengan memintanya untuk menghantar maklumat itu kepada Jue.

Peminat teruja dengan berita itu, dengan ramai memuji siri ini atas usaha kastingnya yang sahih dan inklusif.

“Ini sangat mengujakan!” kata seorang pengguna, dalam ke pos Huang di X. “Sebagai seorang yang kurang upaya penglihatan, saya sangat gembira melihat komitmen terhadap kasting sahih terus kuat. Saya tidak sabar untuk melihat siapa yang akan melakonkannya dalam siri ini.”

“Ini akan membuatkan saya menonton siri ini dengan serius,” kata seorang pengguna lain dalam ke pos Huang di X. “Saya menghargai usaha anda.”

Sesiapa yang berminat untuk dipertimbangkan untuk watak ini harus menghantar e-mel dengan gambar terkini, resume atau bio satu perenggan, serta nama dan nombor telefon mereka, menurut pengumuman kasting. Pemohon juga digalakkan untuk berkongsi sebarang pengalaman yang mereka ada dengan buta atau penglihatan rendah, jika mereka selesa berbuat demikian.

Dapatkan penggera tentang berita utama yang paling penting

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.