Tahun ini, TIME melancarkan senarai pertamanya bagi “America’s Top Law Firms”, bekerjasama dengan Statista, pembekal pasaran dan data pengguna antarabangsa yang terkemuka. Hasil daripada kaji selidik ini: 150 firma guaman yang paling disyorkan di negara ini. Berikut cara pemenang dipilih.

Metodologi

Senarai “America’s Best Law Firms 2024” berdasarkan syor yang dibuat oleh peguam (kaji selidik rakan sebaya) dan pelanggan (contohnya, peguam dalaman bekerja dalam jabatan guaman korporat).

Sekitar 150,000 peguam di seluruh Amerika Syarikat dijemput untuk mengambil bahagian dalam kaji selidik. Sampel dikumpul melalui kajian yang dijalankan oleh Statista di laman web syarikat, dalam penerbitan dan rangkaian kerja seperti LinkedIn. Jemputan dihantar melalui e-mel dengan pautan peribadi yang boleh digunakan sekali sahaja. Selain itu, peguam dan pelanggan boleh mengambil bahagian dalam kaji selidik melalui pautan terbuka. Dalam kes ini, peserta perlu memberikan alamat e-mel syarikat peribadi sebelum jawapan mereka dimasukkan dalam penilaian. Pautan diumumkan dan disediakan secara dalam talian oleh TIME.

Kaji selidik dijalankan secara dalam talian antara 8 Mei hingga 30 Jun 2023. Statista merakam syor yang dibuat untuk firma guaman. Syor diri sendiri (syor firma guaman sendiri) dilarang, dan syor ini tidak dimasukkan dalam penilaian. Selain itu, Statista menggunakan syor daripada kaji selidik antarabangsa sendiri serta data syarikat tambahan (contohnya, hasil pendapatan, bilangan pekerja) yang disediakan oleh syarikat itu sendiri (maklumat sukarela dalam kaji selidik lanjutan berasingan, maklumat yang disediakan oleh syarikat pada laman web mereka) atau daripada sumber awam (contohnya, rilis akhbar, direktori awam, etc.). Sekiranya tiada data syarikat yang tersedia, anggaran dibuat.

Peserta juga diminta menjawab soalan editorial pilihan khusus tertumpu kepada perkembangan di dunia guaman AS.

Untuk dimasukkan dalam senarai akhir, firma guaman mesti mempunyai jumlah minimum syor keseluruhan. Syor berasal sama ada daripada kaji selidik projek ini, sama ada daripada kaji selidik peguam Statista yang lain dan ditimbang berat dan dimasukkan kepada peratusan tertentu. Selain itu, firma guaman mesti mempunyai hasil pendapatan sekurang-kurangnya AS$200 juta dan sekurang-kurangnya 100 pekerja di AS. Sekiranya jumlah pekerja keseluruhan kurang daripada 100, cukup jika sekurang-kurangnya 50% pekerja berada di AS.

Lihat senarai penuh di sini.