TOPSHOT-US-ENTERTAINMENT-FILM-AWARD-OSCARS-SHOW

(SeaPRwire) –   Billie Eilish menjadi pemenang Anugerah Akademi termuda kedua pada umur 22 tahun di Anugerah Akademi pada malam Ahad lalu. Eilish, bersama adiknya Finneas O’Connell, memenangi Anugerah Akademi untuk lagu asal terbaik untuk lagu berkuasa “What Was I Made For?” dari filem .

“Saya merasa sangat beruntung dan terhormat,” kata Eilish, sebelum mengucapkan terima kasih kepada pengarah Barbie Greta Gerwig. “Ini dipersembahkan kepada semua orang yang terkesan oleh filem itu dan betapa hebatnya ia.”

“What Was I Made For?” menetapkan nada untuk krisis identiti Barbie (Margot Robbie) sepanjang filem. Lagu ini juga mendominasi , memenangi Lagu Tahun Ini, Rakaman Tahun Ini, Persembahan Solo Pop Terbaik, dan Video Muzik Terbaik.

Pasangan adik-beradik ini juga memenangi anugerah untuk lagu asal terbaik pada tahun 2021 untuk “No Time to Die” dalam filem James Bond dengan nama yang sama yang dibintangi Daniel Craig.

Pada tahun 2018, TIME menampilkan Eilish dalam senarai , dan beliau menggambarkan harapannya untuk memiliki kerjaya di mana beliau tidak hanya boleh menulis lagu tetapi mengejar usaha kreatif lain seperti mereka bentuk kereta dan kasut. Beliau juga aktivis perubahan iklim yang komited, memperkenalkan cara artis muzik boleh mengurangkan jejak karbon mereka seperti menjamu anak kapal persembahannya dengan makanan berdasarkan tumbuhan dan menyalakan persembahannya di Lollapalooza dengan sistem bateri tanpa emisi.

“Saya tidak dapat membayangkan hidup yang tidak melibatkan kreativiti,” katanya, “atau sekurang-kurangnya memberi inspirasi kepada orang lain.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.