US-ENTERTAINMENT-FILM-AWARD-OSCARS-PRESS ROOM

(SeaPRwire) –   Karpet merah bukan satu-satunya item berwarna merah yang menarik perhatian di Anugerah Akademi ke-96 pada malam Ahad lalu.

Beberapa bintang termasuk pemenang Grammy Billie Eilish dan calon Oscar Mark Ruffalo memakai pin merah mewakili, lima bulan ke dalam peperangan Israel-Hamas. Lebih daripada 30,000 orang telah terbunuh sejak peperangan di Gaza bermula pada Oktober.

Pin ini menampilkan tangan jingga dengan hati hitam di dalamnya, dikelilingi lingkaran merah.

“Pin ini melambangkan sokongan kolektif untuk gencatan senjata segera dan kekal, pelepasan semua tebusan dan untuk penghantaran bantuan kemanusiaan segera kepada orang awam di Gaza,” kata kumpulan itu dalam kenyataan akhbar.

96th Annual Academy Awards - Show

96th Annual Academy Awards - Arrivals

96th Annual Oscars - Show

New York Times melaporkan pelakon Tony Shalhoub dan Ebon Moss-Bachrach memakai pin tersebut di Anugerah Screen Actors Guild.

Dan lambang-lambang lain yang mewakili sebab yang sama telah dilihat di karpet merah sepanjang musim anugerah. Di Golden Globes 2024, J. Smith-Cameron dari rancangan Succession memakai pita kuning untuk menyokong pelepasan 136 tebusan yang diambil oleh Hamas pada 7 Oktober 2023. Kira-kira 30 dianggap mati, menurut penilaian maklumat Israel yang dikaji semula oleh New York Times baru-baru ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.