Marc Sebastian on the cruise wearing a cowboy hat

(SeaPRwire) –   Marc Sebastian kelihatan sangat letih. Bintang TikTok—yang baru sahaja turun dari Royal Caribbean Ultimate World Cruise selepas 18 hari di atas kapal selama sembilan bulan itu—akan menjawab soalan tentang pengalaman itu apabila temu bual kami dihentikan oleh Whoopi Goldberg.

Goldberg, kata Sebastian, telah dipilih beberapa masa yang lalu untuk menjadi ibu kapal Serenade of the Seas, nama kapal yang membawa penumpang ke atas (meneruskan tradisi lama syarikat-syarikat kapal laut memilih seseorang, biasanya wanita, dan memberkati ia dengan nasib baik sebelum ia berlayar). Kini, dia akan memainkan TikToknya—di mana dia bercakap tentang mengetahui Goldberg menjadi ibu kapal Serenade of the Seas—pada The View. Dia kemudiannya bertanya apa yang banyak di bawah umur 40 tahun mungkin tanya: “Soalan cepat: di mana satu menonton The View?”

nah i’m taking a nap i cant do this right now

Sebastian, 33, adalah pencipta kandungan TikTok dan bekas model yang mendapat populariti pada 2022 dengan video mengenai fesyen dan cadangan budaya popular, dan menampilkannya membuka gashapons (mainan mini). Apabila pelayaran sembilan bulan itu berlayar pada Disember dan menjadi viral pada awal Januari, Sebastian membuat video dengan penuh semangat menyarankan dia menyertai ia untuk mendokumentasikan drama yang pasti—atau mungkin menjadi penyebab. “Pasang kamera pada kapal syaitan itu,” katanya dalam video itu. “Sebagai alternatif, letak aku di dalam. Aku akan pergi… Aku akan menyebabkan kekacauan, aku akan merosakkan, dan aku akan merakam semuanya.”

Sifat viral pelayaran dunia sembilan bulan itu telah mendapat perbandingan dengan , acara tahunan di mana wanita muda yang mengejar sororiti di Universiti Alabama mempamerkan pakaian harian mereka secara dalam talian, atau . Pelayaran Dunia Ultimate adalah pelayaran sembilan bulan yang bermula pada 10 Disember dan melawat semua tujuh benua di seluruh 274 malam. Untuk berada di atas kapal selama sembilan bulan, kadar bermula pada kira-kira $60,000 seorang dan meningkat kepada $117,600 seorang di hujung yang lebih tinggi. Bukan semua orang yang berada di atas kapal itu untuk keseluruhan masa; terdapat pilihan untuk pergi untuk beberapa bahagian tertentu pelayaran.

Marc looking out a window on a cruise

Sebaik sahaja ini diumumkan, pencipta kandungan TikTok tahu bahawa berada di atas kapal selama begitu lama pasti akan mencetuskan perdebatan dan wacana, menjadikannya peluang yang sempurna bagi pencipta untuk membuat kandungan di atas kapal dan tentang masa mereka di atasnya. Beberapa, seperti Sebastian, juga mencadangkan penerbit rancangan realiti TV melepasi peluang untuk rancangan televisyen yang baik. Pencipta memulakan membuat video tentang minat mereka terhadap orang yang memilih untuk menghabiskan sembilan bulan hidup mereka di atas kapal, mencadangkan orang untuk mengikuti. Beberapa orang yang paling terkenal untuk mengikuti termasuk , yang memilih untuk menyimpan identiti rahsianya dan memberikan kemaskini tentang apa yang seperti untuk hidup di atas kapal; , pasangan bersara dengan nama pengguna ; , pembuat kandungan Afrika Selatan; dan banyak lagi. Setiap hari, seseorang memuat naik video dari kapal atau membuat video tentang apa yang mereka lihat seseorang yang lain muat naik.

Sebastian melihat peluang untuk sedikit kekacauan rendah. Niatnya jelas: dapatkan gosip dan laporkan dinamik di atas kapal.

there will be enough footage for at LEAST 3 season. 1 hr episodes. @Royal Caribbean PUT ME IN COACH

Dia naik kapal dengan meyakinkan Atria Books, cetakan Simon & Schuster, untuk membiayai perjalanannya pada bahagian Antartika Pelayaran Dunia Ultimate dengan janji bahawa dia akan memulakan kelab buku di TikTok Live-nya, di mana dia akan membaca dan membincangkan The Last One oleh Will Dean—buku yang dipilih pengikutnya selepas dia meminta mereka mengundi dalam video pertama yang dibuatnya di atas kapal. Dalam kenyataan email, Atria menyatakan ia teruja dengan peluang bekerja dengan Sebastian dan kerjasama itu membantu meningkatkan “kehadiran TikTok Atria secara eksponensial dan melihat peningkatan jualan yang baik di seluruh format The Last One.” Walaupun dia mengakui tidak menimbulkan kekacauan sepenuhnya selepas menaiki di Buenos Aires, Sebastian memberikan kemaskini jujur dan telus tentang segala yang dialaminya—menjadikannya dan di luar kapal.

and remember, if someone talks smack about you on FB—it doesn’t count. cause who in chers name still uses FB

with @Marc Sebastian next time on survivor

Video Sebastian dari kapal termasuk promosi untuk kelab bukunya dan Atria Books, serta ulasan jujur tentang kehidupan harian. Salah satu video paling popularnya adalah dia membuka gashapon ketika kapal melalui Drake Passage, mengumpulkan lebih 13.5 juta tontonan.

drake’s best work since hot line bling

Salah satu video lain yang paling ditonton adalah dia membincangkan pilihan warna yang biasa di salon kuku kapal dan butiran dibuang dari Lounge Pinnacle kapal eksklusif selepas penumpang lain memberitahu tentangnya kerana tidak menjadi ahli pinnacle, yang ditonton lebih dua juta kali.

you coulda bought a double shot grande mocha with oat milk but instead….

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Royal Caribbean, katanya, pasti mengikuti video beliau dan pencipta lain. Selepas insiden Lounge Pinnacle, dia berkata dia dipanggil ke “versi pejabat principal khidmat pelanggan” dan “ditegur.” Tetapi “jika mereka menendang saya keluar atau mengkritik saya, ia tidak akan kelihatan baik bagi mereka,” katanya. Momennya juga menunjukkan syarikat itu mengawasi TikToknya dengan rapat: Selepas dia membuat aduan dalam satu video tentang