Michael Kors - February 2024 New York Fashion Week

(SeaPRwire) –   Kate Middleton, Puteri Wales, pada hari Jumaat, menamatkan tentang kesihatannya dan di mana dia berada dan mendorong sesetengah pihak untuk menyatakan penyesalan tentang membuat lawak sebelum ini di tengah-tengah kegilaan media dan orang ramai.

Pada bulan Januari, Kate dimasukkan ke hospital selama dua minggu untuk pembedahan abdomen yang dirancang, selepas ujian selepas pembedahan mendedahkan kanser telah hadir. Dia mula menjalani ” pada akhir Februari, tetapi tidak memberitahu dunia sehingga 22 Mac. Sementara itu, dia gambar dirinya dan tiga orang anaknya yang dimuat naik di media sosial dan kemudian ditarik balik oleh agensi berita, mendorong lebih banyak spekulasi dan mendorongnya untuk memohon maaf “atas sebarang kekeliruan” yang disebabkan.

Pelakon Blake Lively adalah antara ramai yang menyindir kisah suntingan foto dalam talian perisa baharu untuk barisan minuman Betty Buzz miliknya, dengan berkongsi gambar dirinya yang disunting keterlaluan memaparkan produknya. Kim Kardashian juga gambar dirinya berdiri di sebelah kereta, dengan kapsyen, “Dalam perjalanan untuk mencari Kate,” membuat rujukan kepada .

Selepas pengumuman diagnosis kanser Kate, sesetengah pihak mengeluarkan permohonan maaf secara terbuka. Lively cerita bahawa dia telah membuat “siaran bodoh sekitar kegilaan ‘Photoshop fails’, dan wahai, siaran itu membuatkan saya malu hari ini. Saya minta maaf. Menghantar kasih sayang dan ucapan selamat kepada semua orang, sentiasa.”

Pengulas politik British Owen Jones juga menyatakan penyesalan, selepas pengumuman Kate: “Sebagai seseorang yang berspekulasi tentang perkara ini tanpa mempertimbangkan ia boleh menjadi keadaan kesihatan yang serius, saya benar-benar malu, jujurnya, dan mengucapkan selamat maju jaya kepadanya.”

Sesetengah pihak di media sosial telah mendesak permohonan maaf daripada selebriti lain dan ahli teori konspirasi dalam talian yang terlibat dengan khabar angin tentang Kate semasa ketiadaannya di khalayak ramai.  

Pengulas diraja dan wartawan Jennie Bond mengkritik ahli teori konspirasi dan media arus perdana kerana peranannya dalam kilang khabar angin dalam temu bual dengan .

“Saya fikir kita sebagai masyarakat harus melihat diri kita sendiri, kerana troll di internet telah mengemukakan teori konspirasi yang paling mengarut secara konsisten, dan kita, media massa, sebenarnya, telah menyiarkan beberapa teori tersebut, yang menurut saya salah sama sekali,” kata Bond.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.