1992 Stanley Cup Finals - Game 1:  Chicago Blackhawks v Pittsburgh Penguins

(SeaPRwire) –   Penyokong Pittsburgh Penguins ditinggalkan geleng kepala pada hari Khamis selepas sebuah penghantaran membawa kepala mengangguk Jaromir Jagr dicuri sebelum perlawanan NHL malam ini menentang San Jose Sharks.

“Kami terkejut menjadi mangsa pencurian kargo dan kami bekerja rapat dengan pihak berkuasa tempatan dan persekutuan dalam siasatan,” kata presiden perniagaan Pittsburgh Penguins Kevin Acklin dalam kenyataan. Kepala mengangguk itu dicuri selepas tiba di California, menurut kenyataan pasukan itu.

Promosi kepala mengangguk ini adalah sebahagian daripada sambutan warisan Jagr dengan Penguins. Jagr, 52, bermain 11 musim bersama Penguins dan memenangi dua Piala Stanley. Beliau dinamakan salah satu daripada 100 pemain terbaik NHL sepanjang zaman pada tahun 2017.

“Walaupun insiden malang ini menambah legenda Jaromir Jagr, yang akan hadir sebagai tetamu kami pada perlawanan malam ini, kami berharap untuk menyelesaikan pencurian ini dan menghantar kepala mengangguk Jagr yang diidam-idamkan ke rumah yang betul, dengan peminat kami,” kata Acklin. Pasukan itu telah menyatakan tidak akan memberikan ulasan lanjut mengenai perkara itu, supaya tidak mengganggu usaha pemulihan.

Semua peminat yang hadir akan menerima voucher untuk menukar kepala mengangguk mereka pada tarikh akan datang, “apabila barang itu selamat ditemui atau kepala mengangguk baru dihasilkan dan tersedia untuk diedarkan.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.