Ketua Pegawai Eksekutif TIME Jessica Sibley menghantar nota berikut kepada kakitangan pada hari Isnin:

Pasukan,

Hari ini, saya gembira mengumumkan bahawa Dave O’Connor telah menyertai TIME Studios sebagai Presiden. Beliau akan berpangkalan di pejabat New York, melapor terus kepada saya.

Sebagai Presiden, Dave akan terus membawa misi TIME Studios untuk mencipta penceritaan premium yang menggerakkan dunia, sambil memberikan visi dan arah tujuan strategik untuk memajukan TIME Studios di landskap hiburan yang dinamik ini.

Dengan rekod terbukti dalam membentuk model perniagaan untuk mengekalkan keuntungan dan memacu pertumbuhan, Dave juga membawa latar belakang kreatif yang mendalam ke TIME Studios, dengan lebih dua dekad pengalaman sebagai pencipta cerita, penerbit eksekutif dan pengarah. Beliau telah mencipta dan menyelia projek filem dan televisyen bukan fiksyen untuk pelbagai platform—dan rakan TIME Studios sedia ada—termasuk ABC, Hulu, Netflix, YouTube dan lain-lain, serta jenama seperti American Express, Apple, Walmart, ABInBev dan lain-lain.

Dave menyertai kami dari Majordomo Media, di mana beliau merupakan pengasas bersama dan ketua eksekutif bersama dan menghasilkan siri popular seperti Chef Vs. Wild untuk Hulu, rangkaian podcast yang berkembang dan saluran FAST asal. Beliau juga berkhidmat sebagai Presiden Hiburan di firma reka bentuk berpangkalan di San Francisco, Godfrey Dadich Partners, di mana beliau menubuhkan pejabat New York untuk firma itu, membina amalan kandungan video, menyumbang kepada reka bentuk semula Majalah National Geographic, dan menghasilkan projek untuk IBM, Nike, Yayasan Obama dan lain-lain. Sebelum ini, Dave merupakan Naib Presiden dan Penerbit Eksekutif di RadicalMedia, di mana beliau menyelia portfolio pengeluaran yang kaya, mengurus operasi pengeluaran dan pembangunan kreatif, dan membangunkan dan menghasilkan siri termasuk MARS untuk Saluran National Geographic, kandungan berjenama popular GT Academy untuk Paramount, Sony PlayStation, dan Nissan, dan filem seperti Tony Robbins: I Am Not Your Guru untuk Netflix, dan You Don’t Know Bo untuk siri 30 untuk 30 ESPN.

“Saya berharap untuk memimpin dan membangunkan kejayaan TIME Studios ke babak berikutnya,” kata Dave. “Saya telah sangat terkesan dengan bagaimana TIME Studios telah membuat riuh rendah besar dalam bidang filem dan televisyen bukan fiksyen berprofil tinggi, dengan mencipta senarai ambisius projek berprofil tinggi dan bekerjasama dengan sesetengah pencipta cerita terbaik di dunia untuk membawa mereka ke hidup.”

Sejak dilancarkan pada awal tahun 2020, TIME Studios telah menunjukkan pertumbuhan luar biasa, menjana lebih daripada $100 juta pendapatan. Ia telah menjadi destinasi untuk pengisah paling memberi impak di dunia. Saya yakin bahawa TIME Studios akan terus berkembang dan makmur di bawah kepimpinan Dave.

Sila sertai saya menyambut Dave ke TIME.

Terbaik,

Jess