Super Bowl Dutch DJ

(SeaPRwire) –   DEN HAAG — Pengeluar muzik Belanda DJ Tiësto telah menarik diri daripada membuat persembahan di Super Bowl hari Ahad kerana masalah peribadi yang tidak didedahkan.

Tiësto, yang nama sebenarnya ialah Tijs Verwest, menulis di media sosial pada hari Khamis bahawa dia tidak dapat menyaksikan perlawanan antara San Francisco 49ers dan Kansas City Chiefs di Las Vegas kerana dia mesti pulang.

“Ia merupakan satu keputusan yang sukar untuk tidak menonton perlawanan, tetapi keluarga sentiasa diutamakan,” lelaki berusia 55 tahun itu menulis di X.

Pemuzik yang memenangi Anugerah Grammy itu dipilih sebagai DJ dalam permainan yang julung-julung kalinya, ditetapkan untuk memanaskan penonton sebelum sepak mula dan sepanjang permainan. Penyanyi Usher akan menjadi tajuk utama rancangan separuh masa manakala Reba McEntire akan menyanyikan lagu kebangsaan.

Tiësto tidak memberikan butiran tentang kecemasan itu. Dia berkahwin dengan model Annika Backes pada tahun 2019 dan pasangan itu mempunyai dua orang anak.

Persembahannya yang dijadualkan pada malam Jumaat di New York dan malam Sabtu di Las Vegas — tempat Super Bowl diadakan — tidak dibatalkan, menurut tapak webnya. Tiësto berkata dalam pesanannya dia akan perlu pulang ke rumah “pada hari Ahad.”

Lelaki Belanda itu telah berulang kali dinamakan sebagai DJ terbaik dunia sepanjang kerjaya selama 40 tahun. Sebelum ini dia pernah membuat persembahan di Sukan Olimpik Musim Panas 2004 di Athens dan .

DJ Amerika Ryan Raddon, lebih dikenali sebagai Kaskade, akan menggantikan Tiësto semasa perlawanan hari Ahad. Penduduk asli Chicago itu menulis di media sosial bahawa dia “sangat teruja” dengan peluang itu.

Permainan itu, yang biasanya merupakan program yang paling banyak ditonton di Amerika, telah mendapat lebih banyak perhatian pada tahun ini, sejak hujung ketat Kansas City Travis Kelce mula bercinta dengan bintang pop Taylor Swift. Swift dijadualkan bermain di Tokyo pada hari Sabtu, tetapi minggu lepas, Kedutaan Jepun di Washington, D.C.,  menenangkan para peminat bahawa penyanyi berusia 34 tahun itu akan tiba di Nevada pada waktunya untuk melihat pasangannya bermain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.