Dolly Parton Presents: Doggy Parton's Pet Gala

(SeaPRwire) –   Dolly Parton kata Beyonce mungkin nyanyikan lagu hit beliau “Jolene” dalam album terbarunya.

Dalam satu bersama News Knox Tennessee untuk menandakan pembukaan musim di taman hiburannya Dollywood, bintang country itu berkata: “Well, saya rasa begitu! Saya rasa dia telah merakamkan ‘Jolene’ dan saya rasa ia mungkin akan berada dalam album countrynya, yang sangat saya nantikan.”

Saluran berita itu berkata ia sangat berhati-hati dengan perkataannya kerana Parton tidak yakin sama ada lagu saduran “Jolene” benar-benar akan tercantum dalam album itu. Namun katanya beliau telah berhubung dengan Beyoncé selama bertahun-tahun. “Dia dan ibunya seperti peminat, dan saya sentiasa tersentuh kerana mereka peminat, dan saya sentiasa berpendapat dia hebat,” katanya.

“Dia gadis yang cantik dan penyanyi yang hebat,” tambah Parton. Beyoncé setakat ini telah mengeluarkan dua single daripada Act II, yang diterbitkan pada 29 Mac: “Texas Hold ‘Em” dan “16 Carriages.” Selepas “Texas Hold ‘Em” , menduduki tangga pertama dalam Lagu Country Terlaris Billboard dan menjadi wanita kulit hitam pertama yang menduduki carta itu, Parton mengucapkan tahniah kepada penyanyi itu di Instagram.

“Jolene” telah disadur secara meluas sejak ia dikeluarkan pada 15 Okt. 1973, termasuk oleh Orange Caramel, Olivia Newton-John, dan The White Stripes . Salah satu persembahan yang paling tidak dapat dilupakan bagi lagu itu ialah Katy Perry dengan Parton di Anugerah Muzik Country 2016.

Dalam lagu itu, Parton merayu Jolene agar tidak mencuri suaminya. Ia adalah yang dikeluarkan daripada kemarahan; Parton mengakui kecantikan Jolene yang tidak ada tandingannya dan kuasa yang dimilikinya. Ia menyebutnya secara langsung: “Senyuman anda umpama hembusan udara pada musim bunga, suara anda lembut seperti hujan musim panas, dan saya tidak dapat menandingi anda, Jolene.”

Parton berkata lagu itu diinspirasikan oleh satu insiden di mana seorang juruwang bank menggoda suaminya. “Jolene” ialah tentang “seorang wanita yang cuba mencuri lelaki saya,” katanya kepada orang ramai di satu . “Dia menarik rambut palsu saya dan hampir memukul saya hingga mati dengan rambut itu. Saya melawan wanita itu seperti kucing liar. Saya ada rambut palsu yang lain, namun saya tidak mahukan lelaki lain.”

Nama Jolene diinspirasikan oleh seorang peminat yang meminta autograf Parton. Seperti yang dijelaskan kepada NPR dalam satu 2008: “Pada suatu malam, saya berada di atas pentas, dan ada seorang gadis kecil yang cantik – mungkin berusia kira-kira 8 tahun ketika itu…Dan dia ada rambut merah yang cantik, kulit yang cantik, mata hijau yang cantik, dan ia memandang kepada saya, untuk satu autograf. Saya berkata, ‘Well, anda adalah makhluk yang paling cantik pernah saya lihat. Siapa nama anda?’ Dan ia berkata, ‘Jolene.’ Dan saya berkata, ‘Jolene. Jolene. Jolene. Jolene.’ Saya berkata, ‘Itu cantik. Ia kedengaran seperti sebuah lagu. Saya akan menulis sebuah lagu tentang hal itu.’”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.