In this photo illustration the US President Donald Trump and

(SeaPRwire) –   Artikel ini adalah sebahagian daripada The D.C. Brief, surat berita politik TIME. Daftarkan diri anda untuk menerima berita seperti ini ke dalam peti surat anda.

Dua tahun yang lalu, bekas Presiden Donald Trump memaksa Jawatankuasa Kebangsaan Republikan untuk meluluskan resolusi yang mengisytiharkan tiada kerjasama dengan Suruhanjaya Debat Presiden yang bebas. Trump yakin kumpulan yang telah mengendalikan acara itu sejak 1988 adalah berat sebelah terhadapnya. Beliau juga mahu debat bermula lebih awal, jauh sebelum tetingkap undian awal dibuka. Trump bersikeras kepada sesiapa sahaja yang mahu mendengar bahawa beliau jauh dari takut berkongsi pentas dengan Presiden Joe Biden, dan akan mengalu-alukan sebanyak debat sedemikian.

Jadi, debat berbilang digit yang berbilang kali itu masih jauh, tetapi kelihatan seolah-olah bekas Presiden mendapat apa yang diinginkannnya dalam menghadapi yang semasa. Pada Rabu pagi, Biden dan kempen beliau menetapkan syarat tersendiri untuk sepasang debat satu lawan satu, dan kebanyakan daripadanya sepadan dengan tuntutan Trump. Suruhanjaya Debat Presiden ditinggalkan di luar, sesi pertama mungkin berlaku awal bulan depan, dan keseluruhan acara akan disiarkan kepada penonton televisyen negara.

Dalam masa beberapa minit, Trump menjawab dengan ‘ya’, seolah-olah menamatkan spekulasi sama ada mereka akan atau tidak akan – yang, dalam lingkungan politik, bersaing dengan soalan sama ada mereka akan atau tidak akan. Dan, tidak lama kemudian, Biden mengesahkan jemputan dari CNN untuk berdebat dengan Trump pada 27 Jun. Trump mengikuti dengan cepat. Debat September yang dihoskan oleh ABC News mungkin juga dicatatkan menjelang hujung hari.

Kesopanan itu kelihatan cara mudah dan berguna bersama-sama untuk menamatkan fasa ini kempen berterusan 2024 dan perdebatan sempadan medan pertempuran. Tetapi di sini adalah baik untuk mengingat kebenaran ini: tiada yang melibatkan Trump pernah semudah ini, dan walaupun diberikan kemenangan jelas, bekas Presiden masih boleh mencari sebab untuk membuka semula kemenangan untuk mengeluarkan mata bangga kecil lagi. Beliau seorang . Jika ada ruang tinggal di papan skor, ia selalu pertaruhannya bahawa Trump akan mengambil risiko untuk menyeret sebahagian teater yang tidak perlu ke dalam permainan.

Misalnya, walaupun menerima syarat Biden secara umum, Trump masih menaruh harapan agar ada penonton, sesuatu yang cadangan Biden secara jelas mengecualikan. “Saya sangat mengesyorkan lebih daripada dua debat dan, untuk tujuan seronok, tempat yang sangat besar,” tulis Trump di platform media sosialnya, Truth Social. Trump juga cenderung untuk menimbulkan bantahan terhadap syarat Biden yang akan mematikan mikrofon calon apabila bukan giliran mereka – dengan kata lain, menyekat gangguan Trump yang berterusan empat tahun lalu menyebabkan Biden yang jengkel menggerutu dengan kebencian: “Apakah anda akan diam, lelaki?” Dan tiada yang telah mengatakan di mana secara fizikal tuan rumah TBD akan menganjurkan acara ini, terlepas dari sama ada dermawan besar dan aktivis inti berada dalam bilik atau tidak.

Kemudian Rabu, penasihat utama Trump kelihatan tidak mahu menerima ‘ya’ sebagai jawapan dan mencadangkan debat pada Jun, Julai, Ogos dan September. “Kami percaya harus ada lebih daripada dua peluang bagi rakyat Amerika mendengar daripada calon,” tulis Chris LaCivita dan Susie Wiles dalam memo kepada kempen Biden.

Kemudian ada soalan rutin tentang pengacara tepat atau pengacara. Biden telah mengatakan beliau mahu penyiar yang telah mengendalikan debat primer dengan kedua-dua parti termasuk dua calon. (Rangkaian yang memenuhi keanehan itu termasuk ABC News, CBS News, CNN dan Telemundo.) Tiada keraguan Trump lebih suka melihat Newsmax, OANN atau pengacara waktu perdana yang mesra dari Fox News dalam kumpulan. Masih, bekerja pengadil adalah sebahagian penting persiapan debat seperti apa-apa perbincangan dasar. Ia menjengkelkan untuk melihat dari jauh, tetapi sentiasa ada seseorang dalam pemerintahan setiap kempen yang berfikir ia penggunaan masa yang bijak untuk mengkritik pengadil dan mereka yang mengawal mereka dengan setiap bukti yang menunjukkan mereka tidak adil dan sebenarnya meningkatkan satu pihak atau yang lain.

Jadi sementara penonton, antena dan pengacara kekal isu-isu yang boleh merosakkan rundingan, sekurang-kurangnya pada permukaannya kelihatan Biden dan Trump bergerak ke arah pertembungan pra-4 Julai. Penasihat kedua-dua kumpulan, bagaimanapun, sedar sepenuhnya realiti berisiko tinggi ini: Tiada lelaki telah berdebat secara aktif sejak pertemuan terakhir kempen 2020. Itu jangka masa 614 hari antara tugas sedemikian, hanya diperbesarkan kerana Demokrat tidak mengizinkan sebarang cabaran utama kepada Biden sebagai sah, dan Trump enggan menerima mana-mana lawan GOP layak perhatiannya.

Akhirnya, ada peringatan menyedihkan daripada kaji selidik New York Times/ Sienna College negeri-negeri ayunan – set must-win tujuh negeri – yang dikeluarkan pada akhir minggu: 30% pengundi tidak puas hati dengan pilihan calon, 19% pengundi berkata mereka memberi perhatian kepada politik hanya sebahagian masa atau sama sekali tidak, dan 9% pengundi mengatakan mereka tidak cenderung untuk mengundi sama sekali.

Jadi mungkin acara ini bukan penawar yang difikirkan kedua-dua kempen mereka perlukan. Walaupun kempen Biden menekankan format tanpa penontor secara langsung akan menjadi yang terbaik untuk membantu memprogram semula malam itu sebagai sumber maklumat daripada hiburan, pasaran untuk meyakinkan mungkin sudah sangat kecil. Kebanyakan Amerika mungkin melihat dua sesi ini – dan mungkin ketiga atau keempat jika Trump membuka semula syarat seperti yang disukainya semasa zaman hartanahnya – sebagai pengesahan pilihan mereka daripada sebarang penggerak tindakan mengundi yang sebenar. Ini mungkin malam untuk memberi kebenaran kepada rakyat Amerika yang bimbang untuk mengikuti hati mereka, bukan untuk mereset otak mereka. Jika itu kesnya, dan jika kaji selidik itu betul, Trump bijak menerima kemenangan, bersetuju dengan kedua-dua debat tanpa syarat tambahan dan memfokuskan semula kepada , banyak masalah undang-undangnya.

Fahami apa yang penting di Washington. .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.