TOPSHOT-US-POLITICS-JUSTICE-TRIAL-TRUMP

(SeaPRwire) –   Juri telah memberi tambahan $83.3 juta kepada bekas kolumnis nasihat E. Jean Carroll, yang mengatakan bekas Presiden Donald Trump merosakkan reputasinya dengan memanggilnya pembohong selepas dia menuduh dia serangan seksual.

Keputusan juri Jumaat adalah kali kedua dalam sembilan bulan bahawa juri membincangkan tuntutan Carroll bahawa Trump menyerangnya di kedai jabatan New York City pada tahun 1996. Juri lain pada Mei lepas mendapati Trump bersalah kerana serangan seksual dan memerintahkannya untuk membayar $5 juta. Perbicaraan fitnah ini adalah mengenai perkara-perkara yang dikatakan Trump tentang Carroll semasa beliau menjadi presiden. Trump terus menegaskan bahawa dia dituduh palsu.

INI ADALAH KEBELAKANGAN BERITA TERKINI.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.