(SeaPRwire) –   Pelakon Drake Bell bercakap tentang dia telah disalahgunakan secara seksual apabila berusia 15 tahun sebagai pelakon kanak-kanak di dalam siri dokumentari baru, “Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV”.

Bintang kanak-kanak Nickelodeon dahulu ini mendedahkan tentang dia disalahgunakan oleh Brian Peck dalam siri ini, yang dijadualkan akan dikeluarkan pada 17 Mac dan 18 Mac, mengikut kenyataan daripada Investigation Discovery. Peck bekerja sebagai jurulatih dialog untuk dua rancangan Nickelodeon, “All That” dan “The Amanda Show”, yang mana Bell pernah muncul sebelum memegang watak utama dalam sitkom 2004, “Drake & Josh”, lapor.

Pada 2003, Peck telah ditangkap dan didakwa dengan menyalahgunakan kanak-kanak. Menurut laporan pada masa itu, kanak-kanak tidak dikenali itu sedang diajar oleh Peck dan telah disalahgunakan selama enam bulan. Semasa perbicaraan, Peck mengaku tidak bersalah kepada melakukan tindakan tidak senonoh dengan kanak-kanak berusia 14 atau 15 tahun dan melakukan fellatio dengan kanak-kanak di bawah umur 16 tahun,”. Dia telah dijatuhi hukuman penjara selama 16 bulan dan dikehendaki untuk mendaftar sebagai pesalah jenayah seksual pada 2004.

Quiet on Set mengkaji budaya kerja toksik di lokasi penggambaran sitkom popular Dan Schneider untuk Nickelodeon, termasuk iCarly, Victorious, Zoey 101, dan lain-lain, melalui kisah bekas bintang kanak-kanak dan krew produksi.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.