Anti-Racism Protests Held In U.S. Cities Nationwide

(SeaPRwire) –   INDIANAPOLIS — Dua orang pegawai polis Indianapolis dibebaskan awal Sabtu daripada menggunakan kekerasan berlebihan untuk memukul dua wanita dengan tongkat getah ketika penangkapan di protes 2020 terhadap ketidakadilan ras dan kekejaman polis.

Pegawai Jonathan Horlock dan Nathaniel Schauwecker telah didakwa dalam kes ini. Mereka antara pegawai yang diperintahkan untuk menangkap orang yang berkumpul di persimpangan tengah-tengah Indianapolis melanggar pukul 8 malam.

Selepas lebih daripada 10 jam perbincangan, juri mendapati pegawai tidak bersalah untuk empat daripada tuduhan yang dihadapi mereka. Juri tidak dapat mencapai keputusan untuk satu tuduhan pukulan dan satu tuduhan salah laku rasmi, media tempatan melaporkan.

Penuntut mendakwa pegawai tidak bertindak dengan cara yang munasabah terhadap tindakan oleh dua wanita, Ivore Westfield dan Rachel Harding. Penangkapan dilaporkan meninggalkan kedua-dua wanita dengan banyak lebam dan kesakitan.

Walau bagaimanapun, peguam pegawai, John Kautzman, berkata lelaki itu melakukan apa yang mereka latih untuk lakukan. Jabatan Polis Metropolitan Indianapolis menyatakan pegawai mengikuti polisi dalam penggunaan kekuatan mereka.

Episod itu mengikuti beberapa hari demonstrasi Black Lives Matter berlaku di tengah-tengah bandar selepas pembunuhan oleh pegawai polis di Minneapolis.

Tiada wanita dituduh dengan kesalahan. Mereka telah terhadap Horlock, Schauwecker dan dua pegawai lain yang tertunggak. Horlock dan Schauwecker telah dalam cuti pentadbiran sejak insiden itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.