(SeaPRwire) –   Sebuah portal yang menghubungkan Bandar Raya New York ke Dublin melalui siaran langsung telah ditutup sementara selepas tingkah laku tidak wajar berlaku, menurut Majlis Bandaraya Dublin.

Kurang daripada 24 jam selepas pemasangan seni visual 24/7 itu diletakkan, pihak berkuasa telah memilih untuk menutupnya sementara selepas orang mula menunjukkan diri mereka, bergelumang di hadapan portal, dan seorang lagi telah berkongsi gambar serangan menara kembar kepada orang di Bandar Raya New York. Sebagai alternatif, portal itu juga telah menjadi tapak perjumpaan semula dengan kawan lama dan seorang lagi telah melamar, dengan ramai mendokumentasikan pengalaman mereka dengan pemasangan itu secara dalam talian.

Majlis Bandaraya Dublin berkata bahawa walaupun mereka yang terlibat dalam tingkah laku tidak wajar itu adalah sedikit dan jarang, video tingkah laku itu menjadi viral secara dalam talian.

“Walaupun kami tidak dapat mengawal semua tindakan ini, kami sedang melaksanakan beberapa penyelesaian teknikal untuk menangani isu ini dan ia akan berkuat kuasa dalam tempoh 24 jam akan datang,” kata majlis itu dalam kenyataan Isnin. “Kami akan terus memantau situasi dalam beberapa hari akan datang bersama rakan kongsi kami di Bandar Raya New York untuk memastikan bahawa portal terus memberikan pengalaman positif kepada kedua-dua bandar dan dunia.”

Portal Bandar Raya New York bersebelahan dengan Bangunan Flatiron manakala Dublin pula berada di persimpangan Jalan Earl Utara dan Jalan O’Connell.

Apakah portal itu?

Portal itu dilancarkan pada 8 Mei sebagai cara untuk menyatukan manusia melalui teknologi.

“Portal adalah jemputan untuk bertemu orang di atas sempadan dan perbezaan serta untuk mengalami dunia kita seperti yang sebenarnya – bersatu dan satu,” kata Benediktas Gylys, artis Lithuania dan pengasas The Portal. “Siaran langsung memberikan tingkap antara lokasi yang jauh, membolehkan orang bertemu di luar lingkungan sosial dan budaya mereka, melampaui sempadan geografi, dan memeluk keindahan saling keterhubungan global.”

Portal Dublin dijadualkan menghubungkan dengan bandar dan destinasi lain di Poland, Brazil dan Lithuania, kata Majlis Bandaraya Dublin dalam satu . Sambungan dengan Bandar Raya New York dijangka kekal sehingga musim gugur, dengan persembahan kebudayaan tambahan bermula pada pertengahan Mei.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.