Musk-X-Monthly-Fees

Elon Musk berkata bahawa yuran perkhidmatan bulanan kecil untuk menggunakan X boleh membantu memerangi operasi bot pada platform media sosial yang dahulunya dikenali sebagai Twitter.

Langganan untuk semua pengguna akan menjadikan “kos efektif bot” sangat tinggi dan akan memerlukan operator menggunakan kaedah pembayaran baru untuk setiap akaun, kata usahawan itu dalam perbualan dengan Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu di pejabat Tesla Inc. Musk di Fremont, California pada hari Isnin.

Netanyahu, yang mempersoalkan Musk tentang antisemitisme dan ucapan kebencian di platform itu, telah bertanya bagaimana dia boleh mencegah “tentera bot” daripada menguatkan ucapan kebencian. X kini mempunyai peringkat percuma dan langganan untuk pelanggan individu dan jenama, dan Musk berkata bot adalah “sebab tunggal yang paling penting” untuk beralih ke pembayaran bulanan.

Musk, yang terlibat dalam konflik berterusan dengan kumpulan hak sivil Yahudi, Liga Anti-Penghinaan, telah berkata bahawa walaupun sukar untuk “mengawal” 100 juta hingga 200 juta siaran sehari di X terlebih dahulu, dia boleh mengambil langkah untuk mengurangkan ucapan kebencian.