Sinovac Vaccine Arrives in The Philippines

(SeaPRwire) –   Penyiasa pendakwaan Filipina telah membatalkan aduan jenayah ancaman serius terhadap bekas Presiden Rodrigo Duterte kerana kekurangan bukti.

Quezon City Senior Assistant Prosecutor Ulric Badiola membatalkan aduan yang difailkan oleh Timbalan Ketua Pembangkang Dewan Perwakilan Rakyat France Castro kerana “kekurangan bukti yang mencukupi”, mengikut salinan resolusi pada 9 Januari tetapi dikeluarkan kepada media pada Jumaat.

Pada Oktober, Castro, lawan politik Duterte, mendakwa bahawa bekas presiden itu semasa rancangan televisyen mengancam untuk membunuhnya, dan bahawa penyebaran lanjut kata-katanya membawa bahaya kepada nyawa, kebebasan dan keselamatannya.

Bekas presiden berusia 78 tahun itu, terkenal dengan ucapannya yang berapi-api, sering mengandungi ungkapan kasar, menafikan dakwaan itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.