50th Academy Of Country Music Awards - Show

(SeaPRwire) –   MELBOURNE, Australia — Seorang jurugambar memberitahu polis bahawa beliau telah dipukul di muka oleh bapa pada hari Selasa di tepi air Sydney, beberapa jam selepas tamatnya jelajah Australia penyanyi pop itu.

Ben McDonald berkata beliau telah memberikan kenyataan kepada polis menuduh Scott Swift menyerangnya di Neutral Bay Wharf, di mana bapa dan anak itu baru sahaja tiba daripada kapal layar.

Pasukan Media New South Wale Police Force mengesahkan bahawa polis sedang menyiasat serangan yang didakwa terhadap seorang lelaki berusia 51 tahun oleh seorang lelaki berusia 71 tahun pada pukul 2:30 pagi. Polis tidak mendedahkan nama, mengikut dasar mereka untuk tuduhan sedemikian.

Wakil Taylor Swift tidak segera menjawab permintaan emel untuk komen.

Tetapi jurucakap bintang itu memberitahu majalah Rolling Stone bahawa pada masa kejadian itu, dua orang “secara agresif mendorong” untuk mendapatkan Taylor Swift, memegang keselamatan dan mengancam anggota kakitangan penyanyi itu.

McDonald berkata media menunggu untuk mengambil gambar bintang itu ketika beliau berjalan bersama kumpulannya dari jeti ke dua kereta menunggu.

“Ada kira-kira empat atau lima keselamatan di sana dan pada satu ketika, salah seorang keselamatan Amerika mula mendorong payungnya ke dalam saya dan kamera saya dan kemudian Taylor masuk ke dalam keretanya,” kata McDonald kepada AP.

“Seseorang datang berlari ke arah saya dan memukul saya di sebelah kiri muka saya. Pada mulanya, saya fikir ia adalah keselamatan Australia yang cuba menjadi wira momen di hadapan orang Amerika, tetapi ternyata ia adalah bapanya,” tambah McDonald.

McDonald berkata beliau menyedari bahawa yang didakwanya menyerangnya bukan sebahagian daripada kumpulan keselamatan selepas melihat gambar beliau memegang tangan Swift sambil meninjau gambar malam itu. Kemudian McDonald mengenal pasti Scott Swift daripada gambar dalam talian.

Taylor Swift meninggalkan negara pada kapal terbang peribadi Selasa, selepas lebih 600,000 peminat menyaksikan jelajah Eras di Australia di tujuh konsert stadium.

Jurugambar veteran itu berkata beliau memutuskan untuk melaporkan serangan itu kepada polis walaupun tidak cedera serius.

“Ia hanyalah pukulan di pipi. Ia agak terasa sakit, tetapi saya tidak mempunyai lebam dan ia tidak memerlukan bantuan perubatan,” kata McDonald.

“Dalam 23 tahun, saya tidak pernah diserang dan dipukul di pipi, terutamanya oleh bapa bakat,” tambahnya,

McDonald berkata tiada sebab untuk keganasan.

“Kami tidak berlari ke jeti. Kami tidak berlari ke belakang bot. Kami menunggu beliau datang. Kami mengekalkannya sangat teratur,” katanya.

“Tetapi tidak, mereka perlu menjadi (umpatan) dan menaikkan payung dan payung di atasnya dan kemudian dorong payung ke muka kami dan kemudian berpura-pura kami yang membuat sentuhan dengan mereka,” tambahnya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.