Negative SARS-CoV-2 Rapid Antigen Tests

(SeaPRwire) –   8 Mac adalah hari terakhir untuk memesan U.S. Postal Service, apabila kerajaan A.S. bersiap untuk menggantung program ujian di rumah. Isi rumah di A.S. boleh menerima sekurang-kurangnya empat ujian antigen pantas, percuma, hanya dengan memasukkan nama dan alamat.

Kerajaan persekutuan telah menghantar ujian percuma sejak awal tahun 2022. Program itu ditangguhkan, selepas kerajaan A.S. mengehadkan bekalan, tetapi dinyatakkan semula pada musim luruh yang lalu, apabila subvarian Omicron dan selesema menyebabkan peningkatan dalam jangkitan dan penghospitalan. Kini, inisiatif ujian percuma sekali lagi akan berakhir.

Hari ini adalah hari terakhir Perkhidmatan Pos A.S. menerima pesanan, menurut laporan. Isi rumah yang belum memesan sebarang ujian sejak program itu dinyatakkan semula pada September 2023 boleh membuat dua pesanan, setiap satu mengandungi empat ujian, manakala mereka yang telah memesan baru-baru ini boleh mendapatkan satu set empat ujian.

Ujian pantas juga akan terus dijual di kedai runcit, dan mungkin boleh didapati secara percuma melalui organisasi komuniti tertentu, selepas 8 Mac.

Penamatan program ujian percuma kerajaan adalah yang terbaharu dalam satu siri keputusan kesihatan awam yang menandakan pegawai berpindah daripada COVID-19. Pada 1 Mac, Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit A.S. mengalihkan fokusnya daripada mengasingkan diri dari orang lain sekurang-kurangnya lima hari apabila mereka menghidap COVID-19. Sebaliknya, agensi itu kini mengesyorkan agar orang ramai tinggal di rumah sehingga mereka bebas demam sekurang-kurangnya 24 jam dan simptom lain mereka bertambah baik—satu pendekatan yang membawa panduan COVID-19 sejajar dengan selesema dan penyakit pernafasan biasa yang lain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.