Wildly Popular Stanley Cups Go Viral Again, This Time For Users Claiming They Contain Lead

(SeaPRwire) –   Firma undang-undang di Seattle telah menfailkan saman kelas terhadap Pacific Market International (PMI), syarikat induk Stanley, yang mengeluarkan cawan Stanley yang viral. Saman kelas menuduh Stanley membohongi pelanggan dengan tidak mendedahkan secara memadai bahawa terdapat plumbum dalam produk mereka.

“Sebagai pembuat dan pereka produk ini, pihak Stanley seharusnya tahu, atau sepatutnya tahu tentang isu plumbum ini selama bertahun-tahun tetapi memilih untuk menyembunyikannya daripada orang ramai kemungkinan untuk mengelakkan kehilangan jualan,” kata saman itu, .

Pada Januari, pengaruh TikTok mula menguji permukaan cawan Stanley menggunakan kit ujian rumah. Ramai mendapati cawan itu mengandungi plumbum, dan memaparkan penemuan mereka secara dalam talian.

menyatakan bahawa walaupun plumbum digunakan dalam proses pengeluaran, ia dilindungi oleh keluli tahan karat dan oleh itu tidak berkemungkinan mencemar minuman di dalamnya, kecuali penghadang di bahagian bawah cawan itu dikeluarkan.

“Di Stanley, salah satu ciri utama produk kami ialah teknologi vakum yang memberikan pengguna bekas minuman yang mengekalkan minuman pada suhu yang sesuai. Proses pengeluaran kami semasa menggunakan bahan pellet industri standard untuk menyegel vakum di bahagian asas produk kami; bahan penyegelan itu mengandungi beberapa plumbum. Setelah disegeli, kawasan ini dilindungi dengan lapisan keluli tahan karat yang tidak dapat diakses oleh pengguna,” menurut Stanley dalam .

Cawan “quencher” Stanley berwarna-warni menjadi kegemaran di kalangan pengaruh dalam talian dan dipuji kerana mampu mengekalkan minuman pada suhu panas atau sejuk yang konsisten selama berjam-jam. Pada 2023, Stanley melihat pendapatan meningkat sepuluh kali ganda apabila produk itu dipromosikan di seluruh media sosial.

PMI belum menjawab permintaan TIME untuk mengulas mengenai saman itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.