(SeaPRwire) –   Sejak diumumkan Selasa, penggemar Barbie cepat menunjukkan ketiadaan pencalonan untuk pengarah Greta Gerwig dan pelakon utama Margot Robbie terasa seperti penyingkiran yang ironis.

Filem blokbaster musim panas itu mendapat lapan pencalonan, termasuk pengiktirafan Ryan Gosling dalam kategori Pelakon Sokongan Terbaik. Tetapi, dalam filem yang menyentuh penembusan patriarki, terasa sedikit berbau untuk beberapa pemerhati. Ia dirasakan sangat kuat bahawa Gerwig harus berada dalam kategori Pengarah Terbaik, dan bahawa Robbie harus diakui bersama rakan artis wanitanya.

Tetapi di tengah kemarahan, teori baru telah muncul kerana peminat berharap filem “menarik seperti Argo.” Peminat filem yang mengingati penyingkiran pengarah Ben Affleck untuk Argo semasa pencalonan Anugerah Akademi 2013 berharap penyingkiran itu boleh membawa Gerwig, dan Barbie, memenangi Filem Terbaik.

Satu pengguna media sosial menghantar di X (dahulunya Twitter): “menjadi perkara yang menghantar Anugerah Filem Terbaik untuk Barbie? Sebagai penerbit, kedua-dua Gerwig dan Robbie akan pulang dengan patung emas jika @barbiethemovie mengambil hadiah besar. Ia seperti Argo sekali lagi.”

Pengguna X yang lain menulis: “ialah untuk memberikannya Filem Terbaik. Akademi telah melakukannya untuk kurang, Argo. Anda boleh melakukannya #Oscars.”

Sementara itu, peminat Reddit mengambil pendekatan lebih strategik. “Adakah Greta Gerwig sebenarnya mendapat manfaat daripada penyingkiran pengarah (a.k.a menarik seperti Argo)? salah seorang peminat filem mempertanyakan. “. Pengundi mengetahui bahawa Oppenheimer cenderung untuk memenangi anugerah lebih besar mungkin akan mengundi untuk Gerwig dalam Lakon Layar Terbaik,” mereka menulis.

“Kedua-duanya kerana ia merupakan pencapaian luar biasa sebagai skrip dan untuk sebahagian mengganti penyingkiran pengarah.”

Lihat di bawah untuk ulasan lanjut dalam talian mengenai teori mengejutkan ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.