New Apple iPads Go On Sale At Fifth Avenue Store

(SeaPRwire) –   Matematik akan menjadi lebih mudah di iPad sekarang.

mengumumkan pada acara utama tahunannya pada hari Isnin bahawa ia akhirnya akan membawa aplikasi Kalkulator ke , menerima pujian dari mereka yang hadir dan di media sosial. Versi pertama iPad pada tahun 2010, dan dalam tempoh 14 tahun sejak itu, tablet ini tidak pernah mempunyai aplikasi Kalkulator rasmi Apple. Tanpa aplikasi rasmi, pengguna iPad yang ingin melakukan matematik pada tablet mereka sama ada terpaksa menggunakan pelayar web atau memuat turun aplikasi pihak ketiga.

Tetapi itu akan berubah apabila tiba pada musim luruh ini. Selain daripada pengiraan matematik biasa, aplikasi ini akan dapat melakukan penukaran unit. 

Versi iPad baharu aplikasi ini juga akan termasuk ciri baharu yang dipanggil Nota Matematik, yang membolehkan pengguna menulis masalah matematik dengan tangan menggunakan Apple Pencil, dan kemudian aplikasi Kalkulator akan menyelesaikan masalah tersebut secara automatik. Pengguna akan dapat melampaui masalah matematik asas untuk menggunakan fungsi dari kalkulator saintifik, seperti persamaan logaritma.

Pengumuman bahawa Apple membawa aplikasi Kalkulator ke iPad disambut dengan di pada hari Isnin.

“Kenapa aplikasi Kalkulator baharu untuk iPad sebenarnya hebat,” kata seorang pengguna . “Saya rasa inilah sebabnya mereka mengambil masa 14 tahun.”

iPadOS 18 akan merangkumi ciri baharu lain, seperti .
Aplikasi Kalkulator adalah aplikasi rasmi Apple terkini yang ditambah ke iPad—aplikasi Cuaca rasmi pada mulanya bukan sebahagian daripada iPad, dan hanya ditambah ke tablet itu pada tahun 2022, menurut .

Dapatkan makluman tentang berita utama yang paling hangat

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.