ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT

(SeaPRwire) –   Israel dan Hamas telah bersetuju untuk melanjutkan gencatan senjata mereka selama sekurang-kurangnya satu hari lagi, menurut Qatar, pengantara utama dalam perbincangan antara pihak-pihak berperang.

Tentera Israel mengesahkan gencatan senjata akan diteruskan melepasi pagi ini, tanpa memberikan jangka masa.

“Berdasarkan usaha pengantara untuk meneruskan proses melepaskan tebusan dan tertakluk kepada terma rangka kerja, jeda operasi akan diteruskan,” kata Tentera Pertahanan Israel dalam satu laporan pada X.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.