Lottery Jackpot

(SeaPRwire) –   DES MOINES, Iowa – Jackpot Powerball yang hampir $ 1 bilion akan menggoda pemain loteri Senin malam yang berfikir mereka baru saja setelah tiga bulan tanpa pemenang besar.

Tidak ada yang menang jackpot Powerball $ 975 juta sejak Tahun Baru, jangka waktu 38 undian berturut-turut tanpa ada yang cocok dengan enam angka permainan. Jika tidak ada yang menang jackpot Senin atau Rabu malam, permainan akan sejajar dengan jumlah rekor undian berturut-turut 41 pada malam Sabtu.

Peluang untuk memenangkan hadiah teratas sangat kecil, yaitu 1 dari 292,2 juta. Inilah peluang yang menciptakan jackpot besar yang dirancang untuk menarik perhatian dan meningkatkan penjualan.

$ 975 juta hadiah itu untuk pemenang tunggal yang membuat keputusan langka untuk dibayar selama 30 tahun melalui anuitas. Hampir semua pemenang lebih memilih opsi tunai, yang untuk undian Senin malam akan menjadi $ 471,7 juta.

Powerball dimainkan di 45 negara bagian ditambah Washington, D.C., Puerto Riko dan Kepulauan Virgin Amerika Serikat.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.