96th Annual Oscars - Show

(SeaPRwire) –   Ia adalah momen déjà vu bagi hos Oscars, Jimmy Kimmel, pada malam Ahad semasa pertunjukan anugerah terbesar Hollywood menyindir bekas Presiden Donald Trump lagi kerana mengkritik persembahan Kimmel di media sosial.

Sebelum anugerah Gambar Terbaik diumumkan, Kimmel, yang menjadi hos, naik ke pentas berkata bahawa dia baru sahaja mendapat sebuah “ulasan” dan ingin berkongsi dengan penonton.

“Adakah hos di Oscar lebih teruk daripada Jimmy Kimmel?” Kimmel membaca dari telefonnya, membuatkan orang ramai ketawa. “Pembukaan beliau adalah seperti orang biasa yang cuba menjadi seseorang yang bukan dirinya, dan tidak akan pernah boleh menjadi dirinya.”

“Blah blah blah, jadikan Amerika hebat semula,” Kimmel teruskan. “Sekarang, cuba teka bekas Presiden mana baru sahaja menyiarkan di Truth Social. Siapa? Tidak?”

Seperti yang jelas, Kimmel sebenarnya membaca Trump dalam yang dikeluarkan bekas Presiden selepas diharamkan dari Facebook dan Twitter pada tahun 2021. Dalam siaran, Trump juga menggambarkan Academy Awards sebagai “satu rancangan yang sangat teruk dan betul dari segi politik, malam ini, dan selama beberapa tahun—berpecah-belah, membosankan, dan sangat tidak adil.”

“Terima kasih, Presiden Trump. Terima kasih kerana menonton, saya terkejut anda masih… Bukankah sudah waktu anda di penjara?” Kimmel berkata—merujuk kepada yang dihadapi bekas Presiden, dari gangguan pilihanraya hingga penipuan kewangan—ketika hadirin yang penuh bintang bersorak.

Ia juga merujuk kepada pertukaran antara pelawak dan Presiden ketika itu, apabila Trump : “Oscars dengan kadar terendah dalam SEJARAH,” pagi selepas pertunjukan, yang juga dihoskan oleh Kimmel. “Masalahnya ialah, kita tidak mempunyai Bintang lagi – kecuali Presiden anda (hanya gurauan)!”

“Terima kasih, Presiden dengan kadar terendah dalam SEJARAH,” Kimmel di Twitter. Trump meninggalkan jawatan sebagai Presiden AS dalam sejarah firma pengundian Gallup yang menjejaki penilaian kelulusan, dan bulan lepas, Trump antara rakan setarafnya dalam skor “kehebatan presiden” yang ditentukan oleh lebih daripada 100 ahli sejarah presiden.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.