President Biden Delivers Remarks At National Association Of Counties Legislative Conference

(SeaPRwire) –   Kempenan Presiden Biden bergabung dengan TikTok pada hari Ahad Super Bowl, usaha untuk menyambung hubungan dengan pengundi muda menjelang pilihan raya presiden November. Langkah ini datang walaupun pendirian Biden sebelum ini tegas menentang aplikasi itu dan kebimbangan keselamatan negara.

Akaun itu, , akan dikendalikan oleh kakitangan kempen Biden bersama-sama akaun lain di X, Threads, Facebook, dan Truth Social, mengikut penasihat kempen. Pada Isnin, akaun itu sudah mempunyai lebih daripada 51,000 pengikut, dan video pertama Biden lebih daripada setengah juta.

“Kempen akan terus bertemu pengundi di mana mereka berada, memperkenalkan kandungan yang akan menjadi resonan dengan audiens penting dan konstituen asas yang membentuk koalisi pengundi pelbagai dan meluas Presiden,” kata penasihat dalam kenyataan. Penasihat kempen Biden juga berkata mereka “mengambil langkah keselamatan lanjut berkenaan peranti kami dan menggabungkan protokol keselamatan sofistikated untuk memastikan keselamatan.”

Aplikasi itu terbukti menjadi platform untuk memobilisasi pengundi muda dalam Pilihan Raya Presiden 2020. Satu kajian yang diterbitkan Mac lalu mendapati 20% Gen Z mendapat maklumat tentang pilihan raya 2022.

Dalam video pertamanya, bertajuk “lol hey guys”, seorang kakitangan menanya Presiden soalan pantas berkaitan perlawanan Super Bowl, seperti pasukan mana yang disokongnya untuk Super Bowl, dan mana daripada dua orang Kelce yang lebih disukainya.

lol hey guys

Pada akhirnya, beliau diminta memilih antara dirinya dan bekas Presiden Donald Trump.

“Anda bercanda?” katanya. “Biden.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.