(SeaPRwire) –   Ketika Presiden Biden mula untuk akhirnya berkempen dengan serius, beliau membuat kes yang kuat bahawa masa depan demokrasi itu sendiri adalah pada undi. Dalam ucapan untuk menandakan ulang tahun ketiga rusuhan 6 Januari, Biden bahawa mempertahankan demokrasi negara adalah “sebab utama kepresidenan saya.” Presiden itu kemudian mencatat bahawa dalam pilihan raya, “pilihan dan pertandingan antara… solidariti dan perpecahan – adalah kekal. Tetapi kali ini, ia begitu berbeza.”

Ia tidak sukar untuk membuat kes bahawa satu lagi presiden Donald Trump boleh menimbulkan cabaran eksistensial kepada institusi-institusi demokratik negara. Seperti yang dinyatakan Biden, Trump telah berjanji untuk “membalas dendam” dan “membalas dendam.” Tetapi ia tidak jelas apa yang berbeza tentang kempen pemilihan semula Biden, atau agenda dasar penggal keduanya.

Jika Presiden Biden percaya bahawa Trump benar-benar mewakili ancaman eksistensial kepada demokrasi, ia wajib bagi beliau untuk mengemukakan satu kempen, dan strategi mentadbir, yang sama luar biasa. Memulihkan demokrasi tidak boleh hanya tentang mengalahkan Donald Trump. Ia juga memerlukan satu visi yang meyakinkan.

Ini bukan untuk menyarankan bahawa kemenangan Biden adalah tanggung kepada demokrasi untuk terus hidup dan maju. Ia bukan satu tafsiran yang berlebihan untuk mengatakan bahawa memilih semula seorang lelaki yang menggerakkan penyokongnya untuk terlibat dalam rusuhan dan hanya mempercayai pilihan raya apabila beliau menang adalah ancaman kepada demokrasi seperti yang kita kenali. Terlepas daripada pendapat pengundi tentang dasar-dasar tiga tahun yang lalu, Pentadbiran Biden tidak berbohong tentang keputusan pilihan raya, mengancam untuk menahan lawan politik, dan terbuka-buka menggoda idea diktator.

Ia tidak jelas, bagaimanapun, bagaimana satu kemenangan Biden akan menewaskan ancaman unik masa kini. Selepas semua, Biden berkempen pada tahun 2020 dalam terma yang sangat serupa, bahawa kempennya adalah satu untuk memulihkan “jiwa Amerika” dan Trump mewakili “ancaman eksistensial kepada Amerika.” Pada masa itu, Biden telah memberikan satu visi untuk demokrasi yang berfungsi dengan lebih baik, menghujah bahawa kemenangannya akan mencipta satu “epifani” di kalangan Republikan, dan bahawa “akan secara fundamental menukar … dengan Donald Trump keluar daripada Rumah Putih.” Realiti politik semasa, bagaimanapun, adalah satu di mana Ahli-ahli Dewan Republikan telah menentang Presiden Biden dan ahli-ahli kabinet, Speaker Dewan adalah seorang , dan kepimpinan Republikan dengan cepat dan patuh . Adalah selamat untuk mengatakan bahawa epifani yang dijanjikan ini tidak pernah kesampaian.

Satu kempen yang mengulangi tema empat tahun yang lalu, walaupun dasarnya benar, berisiko meletihkan dan memerangkap pengundi yang mungkin dengan sah bertanya bagaimana demam itu akan pecah kali ini. Biden cuba untuk mengemukakan risiko sebenar memilih semula Trump, tanpa memberikan satu visi baru bagaimana beliau akan membantu memimpin ke demokrasi yang lebih baik itu.

Tetapi ini bukan hanya masalah Pentadbiran Biden. Pembaruan demokrasi dan ahli akademik dari kedua-dua belah spektrum politik memberikan idea inovatif untuk meremajakan demokrasi Amerika, menghujah bahawa cabaran semasa adalah struktural, dan memerlukan penyelesaian yang lebih kompleks daripada fokus kepada pilihan raya. Sebagai contoh, ahli akademik konservatif seperti Yuval Levin telah membuat kes yang kuat untuk pengurangan saiz Dewan Perwakilan, dan reformasi yang lebih seperti Steven Levitsky dan Daniel Ziblatt telah mengemukakan pembetulan seperti membuat Hari Pilihan Raya cuti kebangsaan, menetapkan had tempoh untuk ahli Kongres atau Mahkamah Agung, atau membuat lebih mudah untuk meminda Perlembagaan AS.

Hujah bahawa demokrasi Amerika secara struktural rosak adalah meyakinkan, dan banyak cadangan pembaikan ini adalah usaha yang berharga. Ia adalah sukar, bagaimanapun, untuk melihat bagaimana mana-mana idea ini akan dilaksanakan dalam masa terdekat. Penyelesaian jangka pendek untuk menyelamatkan demokrasi adalah jelas: mengalahkan Trump. Dan banyak telah bekerja untuk mengemukakan visi utopia jangka panjang tentang demokrasi Amerika. Tetapi idea tentang bagaimana hari pelantikan dan Pentadbiran Biden seterusnya, akan berbeza, adalah terhad.

Satu visi baru, lebih segera untuk demokrasi yang diremajakan boleh bermula dengan kempen luar kotak yang bergerak di luar retorik kempen. Jika Trump adalah ancaman tunggal kepada demokrasi, maka Biden harus membuat kes bahawa kempennya akan berbeza daripada apa yang pernah kita lihat dalam politik Amerika sehingga kini. Sepanjang sejarah, apabila autoritarianisme sedang meningkat, negara-negara telah membentuk yang mempertahankan prinsip-prinsip demokratik di atas keutamaan dasar lain. Biden boleh membuat kes bahawa kempen, dan strategi mentadbirnya seterusnya, akan menggalakkan mana-mana individu dan ahli politik yang meletakkan penyebab demokrasi di atas parti.

Ini boleh bermula dengan Demokrat, dan mungkin Biden sendiri, membuat kes bahawa Republikan, dan bahkan bebas dan menyeberang Demokrat, harus mengundi untuk seseorang seperti Nikki Haley dalam negeri utama yang tinggal. Kemenangan Haley mungkin lebih buruk bagi Demokrat (dan Haley pasti akan menolak sebarang jenis sokongan), tetapi jika Biden benar-benar percaya bahawa Trump adalah ancaman luar biasa, beliau harus menyatakan sokongan terbuka untuk konservatif lain. Seperti yang Ian Bassin, Pengarah Eksekutif melindungi Demokrasi telah , “Jika Demokrat percaya bahawa Republikan harus menahan hidung mereka dan mengundi untuk Joe Biden demi demokrasi, mereka boleh memodelkan … dengan menyeberang dan menahan hidung mereka untuk mengundi untuk Haley dalam pilihan raya primer G.O.P.”

Kedua, Biden boleh mencatat di mana beliau telah membuat kesilapan dengan menyamakan dorongan untuk demokrasi dengan memenangi kempen. Sebagai contoh, pada tahun 2021, Biden undang-undang keselamatan pilihan raya Georgia baru sebagai “Jim Crow abad ke-21” dalam ucapan yang masih menyakitkan hati Republikan Georgia sebagai lebih fokus untuk memotivasi penyokong daripada berdasarkan realiti. Memang, 2022 menyaksikan Georgia dalam pengundian, dan negeri itu berada pada tangga ke-13 di seluruh negara. Selain itu, Demokrat akan bijak untuk mengakui bahawa terdapat , termasuk Delaware sendiri Biden, yang membuat lebih sukar untuk mengundi melalui pos daripada di Georgia.

Begitu juga, semasa berkempen di bawah panji “demokrasi” pada tahun 2022, Demokrat secara zalim menggunakan untuk menyokong beberapa calon berkaitan Trump dalam pilihan raya primer, dengan tujuan memperkukuh kemungkinan kemenangan Demokrat dalam pilihan raya umum.

Biden, dan Demokrat, boleh dengan rendah hati mencatat bahawa mereka juga terlibat dalam tingkah laku anti-demokratik untuk memenangi pilihan raya. Biden boleh menjanjikan untuk tidak terlibat dalam serangan hiperbola terhadap undang-undang pilihan raya, dan boleh secara aktif menyokong calon pro-demokrasi konservatif, daripada secara aktif terlibat dalam usaha untuk menjamin kekalahan mereka dengan menyokong ekstremis dalam pilihan raya primer.

Akhirnya, Biden boleh mencatat bahawa beliau akan menghadapi kebesaran masa dengan mentadbir secara berbeza pada tahun 2025. Ini boleh termasuk melantik konservatif (hanya mereka yang tidak terlibat dalam penafian pilihan raya) ke jawatan kabinet. Beliau boleh dan mendesak agenda demokrasi bipartisan yang boleh melibatkan kompromi serius, seperti undang-undang yang menggabungkan pendaftaran pengundi sejagat, keutamaan Demokrat, dengan keperluan pengenalan pengundi wajib, item agenda konservatif.

Tiada daripada janji kempen atau mentadbir ini akan popular dengan asas progresif. Tetapi jika Biden benar-benar percaya bahawa Trump mewakili ancaman tunggal kepada demokrasi, ia wajib baginya untuk mengemukakan visi demokrasi yang meyakinkan yang pergi di luar mengalahkan Trump.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.