Biden senior Democrats call for resignation

(SeaPRwire) –   Beberapa Ahli Kongres Demokrat menyertai seruan untuk Presiden Joe Biden menyerahkan calonnya untuk pemilihan U.S. kepada calon lain semasa mesyuarat tertutup pada hari Ahad dengan Ketua Minoriti Dewan Hakeem Jeffries, menurut media U.S. .

Semasa Zoom , yang dipromosikan sebagai “sesi mendengar” oleh Jeffries, Demokrat kanan membincangkan kemungkinan cara untuk meyakinkan Biden bahawa dia harus berundur setelah persembahan perdebatan yang dikritik secara meluas dan dilabel sebagai “malam yang buruk” oleh Biden sendiri.

Menurut laporan oleh dan the , Ahli Kongres Demokrat yang mengatakan Biden harus meninggalkan perlumbaan termasuk Rep. Jerrold Nadler dari New York, yang berkhidmat sebagai anggota ranking Jawatankuasa Kehakiman; Rep. Mark Takano dari California, yang berkhidmat sebagai anggota ranking Jawatankuasa Hal Ehwal Veteran; Rep. Adam Smith dari Washington, yang berkhidmat sebagai pengerusi bersama Kongres Caucus untuk Bantuan Luar Negara yang Berkesan; dan Rep. Joe Morelle dari New York, yang berkhidmat sebagai anggota ranking Jawatankuasa Pentadbiran Dewan. Wakil lain dalam panggilan itu juga menyatakan keraguan mengenai peluang Presiden untuk memenangi pilihan raya kedua menentang bekas Presiden Donald Trump, menurut kedua-dua saluran media tersebut.

The Associated Press bahawa Rep. Jim Himes dari Connecticut, yang berkhidmat sebagai anggota ranking Jawatankuasa Pilihan Tetap Dewan mengenai Perisikan, juga menyuarakan sokongan untuk Biden untuk berundur. The New York Times dan CBS melaporkan, bagaimanapun, bahawa Himes menyatakan kebimbangan mengenai peluang pilihan raya Biden tetapi tidak mengatakan dia meminta Presiden untuk membuka jalan bagi calon lain. (TIME telah menghubungi Himes untuk mendapatkan komen.)

Berita itu datang ketika kebimbangan mengenai kecergasan mental Biden setelah persembahan perdebatan pada 27 Jun meningkat. telah menyatakan secara terbuka bahawa Biden yang berusia 81 tahun tidak boleh mencalonkan diri untuk penggal kedua sebagai Presiden.

Kempen Biden telah menolak seruan untuk berundur. “Saya tidak membiarkan satu perdebatan selama 90 minit menghapuskan kerja selama tiga setengah tahun,” kata Presiden pada minggu lepas. “Saya kekal dalam perlumbaan, dan saya akan mengalahkan Donald Trump.”

Tinjauan pendapat yang dijalankan pada Ogos 2023 oleh The Associated Press–NORC Center for Public Research mendapati bahawa untuk berkhidmat secara berkesan selama empat tahun lagi.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.