(SeaPRwire) –   David Crowe, seorang lelaki berusia 33 tahun dari Seattle, telah ditangkap dan didakwa dengan gangguan dan mengintai berhampiran rumah bandar Taylor Swift di Manhattan.

“Pegawai-pegawai telah didekati oleh beberapa pengadu yang menunjukkan seorang lelaki yang terganggu secara emosional bertindak secara ganjil di lokasi itu,” kata Jabatan Polis New York, . “Sebaik sahaja pegawai-pegawai menyaksikan lelaki itu mengganggu pelbagai pengadu, mereka membawanya ke dalam tahanan tanpa insiden lanjut, tiada kecederaan dilaporkan.”

Insiden Isnin itu datang selepas polis menangkap seorang lelaki berhampiran rumah bandar Swift pada Sabtu, selepas jiran-jiran membuat aduan kepada pihak berkuasa tentang seorang lelaki yang tidak mahu meninggalkan kawasan itu. Tidak diketahui sama ada dua insiden itu berkaitan.

Pada hujung minggu, di Orchard Park di upstate New York. Pasukan Kelce, Kansas City Chiefs, muncul menang dalam perlawanan pusingan playoff menentang Buffalo Bills pada Ahad.

Taylor Swift Stalker New York

Swift bukanlah orang asing kepada insiden mengintai dan gangguan. Pada 2022, seorang lelaki telah ditangkap kerana ketika mabuk. Pengganggu lain memecah masuk ke rumahnya dan di katilnya semasa insiden pada 2018.

Wanita dalam mata awam terdedah kepada insiden gangguan. Awal bulan ini, memecah masuk ke rumah Ariana Grande hampir 100 kali sepanjang 2021.
“​​Anda mendapat cukup pengintai cuba memecah masuk rumah anda dan anda mulai bersiap sedia untuk perkara buruk,” tulis Swift dalam , di mana beliau mendedahkan bahawa beliau secara kerap membawa pembungkusan luka tembakan dan tusukan tentera kelas QuikClot, kerana takut keselamatan peribadinya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.