(SeaPRwire) –   Ahli Parlimen Republikan Marjorie Taylor Greene berkata kepada seorang wartawan wanita British terkenal untuk “f*ck off” pada akhir temu bual kamera apabila ditanya mengenai satu teori konspirasi yang pernah dipertahankannya.

Dalam klip video itu, bekas wartawan dan pembaca berita BBC Emily Maitlis, yang kini beralih ke “The News Agents,” menghentikan Greene untuk temu bual di estet Mar-a-Lago bekas Presiden dan calon 2024 Donald Trump di Florida pada Super Selasa. Maitlis memulakan dengan bertanya kepada Greene apakah mesej yang harus disampaikan kepada calon presiden Republikan ketika itu Nikki Haley (Haley kini telah menarik diri) selepas kekalahannya di seluruh negara.

“Kami telah menggalakkan beliau untuk menarik diri dan menyokong Presiden Trump, dan saya fikir malam ini ialah mesej jelas bahawa Presiden Trump ialah pemimpin utama yang jelas, beliau ialah pemenang dalam pilihan raya perdana kami, dan sudah tiba masanya bagi Nikki Haley untuk menarik diri dan menyokongnya,” kata Greene. Pada 6 Mac, Haley belum menyokong Trump.

Maitlis kemudiannya bertanya sama ada Trump lebih hampir memilih calon naib presidennya dan jika Greene harus disenaraikan.

“Beliau mempunyai senarai panjang,” balas Greene. “Saya menyokong Presiden Trump dalam apa jua cara beliau meminta, tetapi saya boleh pastikan, ia tidak akan menjadi Nikki Haley.”

Maitlis kemudian menukar perbualan, bertanya: “Bolehkah anda beritahu saya mengapa ramai orang yang menyokong Donald Trump suka kepada teori konspirasi, termasuk anda sendiri? Beliau nampaknya menarik ramai penganut teori konspirasi.”

“Baiklah, biarkan saya beritahu anda, anda ialah seorang penganut teori konspirasi, dan kiri dan media menyebarkan lebih banyak teori konspirasi. Kami suka kebenaran. Kami menyokong Perlembagaan kami, kebebasan kami, dan Amerika Pertama.”

Maitlis menyiasat lebih lanjut dengan bertanya kepada Greene mengenai pandangan yang dipertahankan oleh Ahli Parlimen Republikan itu berhubung kebakaran hutan di California, di mana Greene mengaitkan kebakaran itu mungkin disebabkan oleh laser atau sinar cahaya yang turun ke Bumi dari “ruang angkasa Yahudi”.

Greene tidak menyebut perkataan Yahudi dalam pos itu, tetapi beliau mengaitkan seorang pengarah lembaga syarikat utiliti California (yang mengaku bersalah selepas peralatannya menyebabkan Kebakaran Camp) dan naib pengerusi syarikat yang dijalankan oleh , membawa kepada apa yang digelar teori “laser ruang angkasa Yahudi”. Greene menafikan dakwaan anti-Semitisme dalam bukunya tahun lalu.

Maitlis membawa teori itu dalam temu bual: “Bagaimana dengan laser ruang angkasa Yahudi? Ceritakan tentang laser ruang angkasa Yahudi.”

“Tidak, mengapa anda tidak bercakap tentang laser ruang angkasa Yahudi dan benar-benar, mengapa anda tidak f*ck off? Bagaimana dengan itu?” Greene membalas, sebelum berjalan pergi.

“Terima kasih sangat,” Maitlis menyimpulkan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.