(SeaPRwire) –   telah menggambarkan album studio ketujuhnya, , sebagai “” yang diilhamkan oleh kehidupannya sendiri tetapi juga peristiwa filem Michel Gondry yang dinamakan sempena album itu.

Dalam filem 2004 Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Joel (lakonan Jim Carrey, ) memilih untuk memadamkan mantan teman wanitanya Clementine (Kate Winslet) dari ingatannya, hanya untuk mendapati dirinya masih tergoda kepadanya. Album introspektif Grande yang baru ini, seperti filem itu, yang akan menyambut ulang tahun ke-20 nanti bulan ini, bertanya bagaimana kita tahu jika kita bersama orang yang betul. Pada trek akhir, “Ordinary Things,” Grande hampir menjawab soalan yang rumit itu—dengan .

Album terbaru Grande selepas 2020’s ialah pantulan yang rapuh terhadap cinta yang hilang itu datang selepas dari suaminya selama hampir dua tahun, Dalton Gomez. Tetapi jika anda mencari-cari khabar angin tentang perpisahan mereka, Grande tidak akan membocorkannya di sini. Bulan lepas, penyanyi berusia 30 tahun itu menerangkan dalam bahawa dia menyisir melalui lirik setiap lagu untuk memastikan tiada apa-apa yang boleh dijadikan sensasi oleh peminatnya atau media. “Saya mengatakan segala-galanya dan tiada apa-apa pada masa yang sama,” katanya. “Ia sangat kabur dan sangat khusus sepenuhnya.”

Komitmen Grande untuk menafikan kemungkinan membuatkan sukar bagi peminat untuk mengetahui apa atau siapa sebenarnya dia merujuk pada 13 trek ini—dan itulah tujuannya. Seperti yang dinyatakan oleh single utama Eternal Sunshine “, Grande tidak berminat mendengar pendapat anda tentang kehidupannya. Dan khususnya kehidupan cintanya, yang telah mendapat tajuk berita akhir-akhir ini. (ICYMI, dia kini menjalin hubungan dengan rakan pelakonnya Ethan Slater, yang lebih muda daripadanya ketika didakwa mereka mula bertemu. Sumber rapat dengan kedua-dua Grande dan Slater telah mendakwa bahawa mereka tidak bersama sehingga selepas .)

Tetapi kekaburan Grande tidak mampu mengatasi rasa ingin tahu peminatnya; mereka sudah mempunyai teori tentang album ini, yang The Arianators khususnya berminat untuk mencari hakikat single hit Eternal Sunshine, “The Boy Is Mine.”

Berikut adalah segala-galanya yang perlu diketahui tentang lagu hit terbesar album baru Grande.

Sambungan dengan Brandy & Monica

Grande menggunakan lagu duet 1998 Brandy dan Monica “The Boy Is Mine” sebagai titik permulaan untuk treknya dengan nama yang sama yang meraih inspirasi dari muzik rumah dan R&B 1990-an. Lagu hit asal mempunyai dua penyanyi bertengkar atas lelaki yang sama, tetapi versi Grande mengubah konsepnya menjadi tentang segitiga cinta yang berantakan di mana dia memainkan wanita lain yang akan melakukan apa saja untuk mendapatkan lelaki ini sepenuhnya.

Dalam temubual , Grande mendedahkan bahawa trek provokatif itu merupakan salah satu yang pertama dia kerjakan dengan penerbit jangka panjangnya Max Martin. Dia mengakui bahawa dia bimbang bagaimana orang akan mentafsirkan lagu ini, yang jelas merupakan lagu paling panas dalam album barunya. “Ini adalah idea yang sangat buruk, saya fikir, tetapi … ada kumpulan besar peminat saya yang benar-benar suka menggegar jahat,” katanya. “Dan ini adalah versi yang ditingkatkan daripada itu.”

Lagu bocor yang memberi inspirasi

Brandy dan Monica mungkin merupakan titik permulaan untuk “The Boy Is Mine,” tetapi ialah lagu Grande sendiri yang bocor memberi inspirasi kepada bop Eternal Sunshine ini. Pada 2023, lagu Grande yang dinamakan peminat sebagai menjadi viral di TikTok. Tetapi, seperti yang didedahkan kepada podcaster Zach Sang bulan lepas, trek licik itu “bukan lagu saya, ia bukan untuk saya.” Dia berkata dia menulis trek itu dan yang lain yang kemudiannya bocor untuk siri TV tertentu sebagai “parodi vibe kumpulan gadis,” tetapi peminat begitu suka “Fantasize,” jadi dia memutuskan untuk mengulanginya di sini.

“Saya agak memberi mereka versi Ariana daripada itu dalam album,” katanya. “Mereka kini sangat berbeza. Jadi walaupun anda telah mendengarnya—kerana anda mencuri mereka—mereka kini sangat berbeza.” Tenaga, yang , kekal sama walaupun begitu.

Ariana (agak) memainkan peranan jahat

“The Boy Is Mine” membenarkan Grande memainkan dengan tanggapan awam terhadap dirinya sebagai orang yang gila lelaki. Lebih baru-baru ini, dia terpaksa berdepan dengan pengkritik menuduhnya sebagai perempuan yang merosakkan rumahtangga selepas dilaporkan bahawa hubungannya yang terbaru datang pada kos perkahwinan seseorang. (Ia tidak membantu bahawa orang lain menunjukkan bahawa ini bukan kali pertama dia terlibat dengan seseorang yang mungkin masih dalam hubungan dengan orang lain. Sementara itu, banyak pengkritik tersebut agak senyap mengenai .)

Walaupun Grande telah memilih untuk tidak berbual terus mengenai komen tersebut (seperti yang dinyanyikan dalam “Yes, And,” “Bisnes anda adalah milik anda dan saya adalah milik saya”), dia menceburkan diri memainkan peran penghasut dalam trek ini. “Saya tidak sabar untuk mencobanya/ Mari kita berbelit,” nyanyinya pada korus lagu, sebelum mengangguk kepada sambungan astrologi Eternal Sunshine: “Bintang-bintang, mereka selari.” (Trek empat, “Saturn Returns (Interlude)” menampilkan audio, seperti yang catat dalam ulasan mereka, daripada seorang menjelaskan fenomena horoskopik planet Zuhal kembali ke tempat yang sama ketika seseorang lahir.)

“The Boy Is Mine” berakhir dengan Grande mengakui kesalahannya: “Saya mengambil tanggungjawab penuh atas semua air mata ini,” tetapi lagu ini bukan permintaan maaf. Pada baris terakhir jambatan lagu, dia menyanyi, “Saya tidak dapat mengabaikan hatiku, budak,” membayangkan hubungan cinta mereka ditakdirkan dari awal. Seperti yang catat, baris ini ditekankan dengan enam tanda seru dalam lirik rasmi.

Itu mungkin kedengaran berlebihan, tetapi Grande sentiasa menjadi salah satu bintang pop paling intuitif—kadang-kadang kepada kerugian sendiri. “Saya memakai hati saya di luar badan saya dan saya sangat menyukai apa yang saya lakukan,” katanya kepada Sang. “Saya tidak mempunyai luaran keras yang robot … Saya ialah seorang Kanser, dan seseorang yang sangat sensitif.” Membuat album ini, dia teruskan, “ia merupakan proses penulisan emosi paling, pastinya. Bahkan beberapa bop saya menangis menulisnya.”

Adakah ini tentang hubungan barunya?

Ia pertanyaan yang ditanya semua orang, terutamanya mengetahui bahawa bekas isteri Ethan Slater, Lilly Jay, merujuk kepada Grande sebagai “bukan gadis yang baik” tahun lepas dalam temubual dengan . (Jay dilaporkan .) Masih, mengetahui semua ini, sukar untuk tidak melihat persamaan antara kehidupan Grande dan lagu ini. Dalam “The Boy Is Mine,” Grande bahkan menyeru “gadis-gadis”nya yang “sentiasa datang melalui dalam situasi lengket/ Kata, ‘Itu baik’ (Itu baik)/ Berlaku setiap masa.”

Tetapi Grande telah meminta peminat untuk tidak terlalu meramal sambungan dengan kehidupannya. Apabila Lowe bertanya tentang kisah di sebalik trek “True Story,” yang menyambung ke “The Boy Is Mine,” dia cepat mengatakan bahawa ia adalah “cerita palsu berdasarkan peristiwa palsu” seperti kebanyakan Eternal Sunshine. Ini sebenarnya cara yang sangat baiknya mengatakan, “Jangan campuri urusan saya.”

Apa pendapat peminat tentang “The Boy Is Mine”?

Mereka berada di sini untuk lagu dan apa jua drama yang mungkin dibawa. Ramai peminat, termasuk , menulis di X (dahulunya Twitter) untuk mengakui betapa hebat trek itu. “Ariana Grande meninggalkan studio selepas merakam ‘The Boy Is Mine,'” bersama gambar seseorang berjalan dengan stiletto yang berapi-api. Yang lain menggunakannya untuk mengiringi klip tarian berkumpulan oleh atau anak ayam dari .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.