Prince Harry And Meghan Markle Visit Northern Ireland

(SeaPRwire) –   Permohonan untuk membatalkan telah diluluskan kepada dalam saman fitnah yang difailkan terhadap adik tiri beliau, Samantha Markle.

telah disaman kerana fitnah oleh adik tirinya berikutan , di mana beliau menyatakan bahawa beliau hanya anak tunggal dan tidak mempunyai hubungan rapat dengan Samantha, adik tirinya dari perkahwinan pertama bapanya Thomas Markle. Samantha juga mendakwa dalam saman itu bahawa 14 pernyataan fitnah telah dibuat terhadapnya dalam 2022.

Dalam aduannya, Samantha mendakwa orang di sekelilingnya “menolak” beliau, memandang beliau sebagai “oportunis yang cuba mengambil keuntungan daripada kejayaan dan kemasyhuran adiknya, walaupun tidak mempunyai hubungan dengannya.” Samantha menuntut $75,000 dalam ganti rugi,

Saman itu telah dibatalkan dengan prejudis, yang bermakna tuntutan yang sama tidak boleh difailkan semula, dalam perintah yang dikeluarkan pada 12 Mac, dengan Hakim Charlene Edwards Honeywell memutuskan bahawa Samantha tidak mampu memberikan bukti yang signifikan untuk membuktikan fitnah.

Dalam permohonan untuk membatalkan, Hakim Honeywell berkata bahawa contoh-contoh yang dinyatakan dalam saman itu sekadar perbezaan pendapat. “Plaintiff mendakwa bahawa pernyataan itu melukiskan beliau sebagai ‘orang asing, pembohong,’ dan ‘penipu yang tamak dengan niat tidak jujur’” permohonan untuk membatalkan . “Beliau kemudian mendakwa bahawa pernyataan itu ‘mengandungi maksud bahawa [Plaintiff] telah mengarang cerita palsu untuk mendapat ganjaran tidak wajar daripada [Defendant]’ kemasyhuran.” Ini… adalah contoh quintessential pendapat yang tidak boleh disahihkan dan oleh itu tidak boleh menjadi asas tindakan fitnah.”

Samantha pernah dua kali sebelum ini menyaman Meghan atas fitnah, dalam kes-kes yang dibuang pada 2022 dan 2023. “Sebagai pendengar munasabah akan memahaminya, defendan hanya menyatakan pendapat tentang zaman kanak-kanaknya dan hubungannya dengan adik-beradik tirinya,” Hakim Honeywell menulis dalam . “Oleh itu, mahkamah mendapati bahawa pernyataan defendan bukanlah boleh disahihkan secara objektif atau tertakluk kepada bukti empirikal.” Peguam Samantha memberitahu TIME bahawa mereka berharap untuk merayu. Peguam untuk kedua-dua Samantha dan Meghan tidak segera membalas permintaan komen TIME.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.