HOMELESS VETERANS HOUSING

(SeaPRwire) –   Seorang yang tidur di jalanan Amerika Syarikat pada tahun 2010 jauh lebih cenderung untuk menjadi seorang veteran berbanding hari ini: walaupun kadar kegelandangan kekal sama di AS, ia telah menurun kira-kira 55% di kalangan veteran, daripada kira-kira . Lebih ramai veteran akan mempunyai rumah untuk cuti ini tahun: pada 29 November, Jabatan Hal Ehwal Veteran (VA) ia telah menyediakan perumahan tetap untuk hampir 39,000 veteran sejak awal tahun, melepasi matlamatnya untuk seluruh tahun.

Dalam era inflasi yang meningkat, bekalan perumahan yang terhad dan sewa yang tinggi, ia mungkin kelihatan tidak terelakkan bahawa beberapa rakyat Amerika akan menjadi gelandangan, terutamanya mengingat bahawa kebanyakan pakar telah bahawa kos perumahan yang tinggi sangat rapat . Walau bagaimanapun, mereka yang telah mengkaji dengan rapi bagaimana untuk menangani menyatakan bahawa kemajuan di kalangan veteran menunjukkan bahawa usaha untuk membantu orang boleh sangat berkesan jika disamakan dengan skala krisis.

Keadaan gelandangan veteran telah menurun, menurut pakar, kerana kerajaan AS telah mencapai konsensus bahawa ia adalah keperluan moral. Pemimpin dari seluruh negara telah menyumbang: dari dewan Kongres, yang telah menyediakan bilion dolar untuk membiayai program, kepada kerajaan tempatan yang mengekalkan senarai veteran yang memerlukan tempat untuk tidur. Walaupun kerajaan persekutuan menawarkan pelbagai program yang menghadkan kegelandangan atau faktor yang meletakkan orang dalam risiko, termasuk perumahan kecemasan, perkhidmatan kesihatan, dan latihan pekerjaan, asasnya adalah dua program: program Sokongan Perkhidmatan untuk Keluarga Veteran (SSVF) VA, program Perumahan Sokongan Hal Ehwal Veteran (VASH) Jabatan Perumahan dan Pembangunan Bandar (HUD). SSVF, yang pertama kali diumumkan pada tahun 2010, memberi tumpuan kepada pencegahan kegelandangan sementara dan pemulihan pantas, manakala VASH, yang telah diperluaskan berulang kali melalui 15 tahun terakhir, berpusat pada perumahan sokongan kekal.

“Saya fikir ia memberi kita rancangan terperinci tentang apa yang kita perlukan untuk lakukan,” kata Dr. Margot Kushel, pengarah Pusat Populasi Terdedah San Francisco dan Inisiatif Benioff untuk Kegelandangan dan Perumahan, kedua-duanya di Universiti California San Francisco. “Dan saya fikir apa yang orang awam harus tahu ialah satu-satunya halangan untuk mengurangkan kegelandangan secara menyeluruh adalah kehendak politik untuk menetapkan sumber daya untuk melakukannya.”

Akses ke perumahan dan perkhidmatan lain adalah salah satu faktor utama yang membezakan veteran daripada orang gelandangan lain di AS. Walaupun pakar menganggarkan bahawa terdapat cukup pembiayaan untuk memastikan bahawa hampir setiap veteran mendapat perumahan-dan pembiayaan untuk veteran gelandangan antara tahun 2010 dan 2017-terdapat jauh kurang wang untuk rakyat Amerika lain yang berisiko menjadi gelandangan. rakyat Amerika yang layak mengikut pendapatan mereka untuk subsidi sewa menerima mereka, misalnya.

Menaiktaraf perkhidmatan untuk memenuhi keperluan mungkin merupakan strategi berkesan untuk mengurangkan kegelandangan di kalangan rakyat Amerika lain, kata Thomas Byrne, profesor penolong di Universiti Boston dan penyelidik untuk sistem perkhidmatan kesihatan VA Bedford, Mass. “Jika kami dapat membuat akses kepada program-program itu universal untuk orang yang memenuhi kriteria pendapatan, itu mungkin merupakan perkara terbaik yang boleh kita lakukan untuk mencegah kegelandangan daripada berlaku,” kata Byrne.

VA juga menggunakan salah satu aset terbesarnya-sistem kesihatan bersepadu-untuk mengenal pasti veteran yang berisiko. Sejak 2012, setiap orang yang berinteraksi dengan sistem kesihatan akan disaring untuk kegelandangan atau ketidakstabilan perumahan sekurang-kurangnya setahun sekali. Sistem kesihatan itu kemudiannya menghubungkan veteran yang berisiko dengan pelbagai perkhidmatan yang fleksibel. Misalnya, seseorang yang tidak stabil mendapat perumahan mungkin hanya menerima subsidi sewa, manakala orang lain mungkin ditempatkan dalam perumahan sokongan kekal yang boleh memberikan sumber yang intensif seperti rawatan penyalahgunaan bahan atau , mungkin melalui perkhidmatan kesihatan VA atau masyarakat tempatan.

Memandangkan kebanyakan rakyat Amerika tidak mempunyai akses kepada sistem penjagaan kesihatan yang menyeluruh sedemikian, ia akan sukar untuk meniru kejayaan VA secara langsung. Walau bagaimanapun, kata Byrne, sistem penjagaan kesihatan, yang banyak orang gelandangan berinteraksi dengannya, boleh memainkan peranan dalam krisis ini; misalnya, beberapa negeri telah untuk membantu menyediakan perumahan sokongan. Satu lagi pelajaran, menurut Kushel, ialah keberkesanan menjangkau orang gelandangan “di mana mereka berada”-di perkhidmatan yang sudah digunakan mereka, seperti melalui sistem penjagaan kesihatan atau sekolah awam. Tetapi penyaringan hanya berfungsi jika terdapat perkhidmatan di mana anda boleh diarahkan-dan bukan, misalnya, jika terdapat senarai menunggu bertahun-tahun untuk perumahan, seperti yang boleh berlaku untuk populasi umum.

“Bahagian paling penting ialah jika mereka mempunyai sumber untuk digunakan jika orang itu menyaring positif,” kata Kushel. “Anda akan dirujuk kepada orang yang sebenarnya mempunyai sumber yang didedikasikan untuk mengakhiri atau mencegah kegelandangan anda.”

Satu bidang yang VA telah diperkukuhkan selama dua dekad terakhir, kata Barbara Poppe, bekas pengarah eksekutif Majlis Antara Agensi Amerika Syarikat untuk Kegelandangan, ialah berkoordinasi di kalangan sistem. Dalam usaha untuk memberikan akses kepada sebanyak mungkin veteran kepada perumahan, VA telah bekerjasama dengan rapat bukan sahaja dengan HUD, tetapi dengan masyarakat tempatan. Ini bermakna bahawa veteran boleh mendapat akses bukan sahaja kepada pelbagai pilihan sokongan perumahan, tetapi juga perkhidmatan seperti terapi kesihatan mental dan program yang mengurangkan kerosakan daripada penyalahgunaan bahan. “Ia benar-benar boleh menjadi pakej sumber yang komprehensif yang kurang berpecah-belah berbanding pengalaman rakyat Amerika lain,” kata Poppe.

Dalam konteks yang lebih luas, bagaimanapun, kelebihan veteran utama ialah bahawa semua bahagian kerajaan telah menerima bahawa terdapat tanggungjawab moral untuk mengakhiri kegelandangan di kalangan veteran, dan melihat program itu melalui dalam jangka masa. Seperti yang dinyatakan Kushel, AS telah bekerja pada masalah ini selama lebih satu dekad, dan ribuan veteran masih tidak bertempat tinggal. Mengakhiri kegelandangan di kalangan orang lain akan memerlukan .

“Saya bersetuju bahawa tidak seorang pun yang telah berkhidmat untuk negara mereka harus menghabiskan malam di jalanan. Saya juga percaya bahawa tidak seorang pun harus menghabiskan malam di jalanan,” kata Kushel.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.